προορισμός…γεύση!

Μπακλαβάς παραδοσιακός

Μπακλαβάς παραδοσιακός

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 2 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 2 ώρες 31 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

για το σιρόπι

άλλα υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
    Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύω καλά την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψυχα, τη φρυγανιά, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.

  2. Στρώνω το ταψί μου με μια λαδόκολλα. Κρατάω στην άκρη 3 φύλλα Βηρυτού. Κατόπιν στρώνω 3 φύλλα μέσα στο ταψί. Πασπαλίζω μια μεγάλη χούφτα από τη γέμιση επάνω στα φύλλα. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο και πασπαλίζω πάλι με μια χούφτα γέμιση. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά (φύλλα και γέμιση). Τελειώνω τον μπακλαβά, στρώνοντας τα 3 φύλλα που έχω κρατήσει στην άκρη.

  3. Κόβω τον μπακλαβά σε ρόμβους και καρφώνω στο κέντρο του κάθε κομματιού από ένα γαρύφαλλο.
    Σε ένα κατσαρολάκι, καίω το ελαιόλαδο και περιχύνω τον μπακλαβά.

  4. Σκεπάζω το ταψί με 2 λαδόκολλες και ψήνω για 1½ ώρα. Ξεσκεπάζω το ταψί και αφήνω τον μπακλαβά να ψηθεί για ακόμα ½ ώρα μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσαφί χρώμα. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω τον μπακλαβά να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  1. Βράζω το σιρόπι

    Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα κα βράζω για 15 λεπτά.

    blank
  2. Περιχύνω το σιρόπι

    Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το σιρόπι καυτό στον κρύο μπακλαβά.

    blank
Keywords: μπακλαβας παραδοσιακος

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Flavorful

  1. Alexandra

    Flavorful