προορισμός…γεύση!

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΓΚΟΓΚΟΥΑ ΙΑΚΩΒΟΥ

«Λάμπεις!». Αυτό είναι σίγουρα ένα από το ομορφότερα κομπλιμέντα που μπορείτε να δεχτείτε και, αναμφίβολα είναι συνώνυμο μεθετικές στιγμές: Συνήθως λάμπετε όταν είστε ερωτευμένη ή όταν μόλις έχετε ολοκληρώσει μία δυνατή προπόνηση. Δεν μας κάνει εντύπωση, λοιπόν, που η βιομηχανίατης ομορφιάς γενικά αλλά και η κοσμητική ιατρική ειδικότερα έχει «επενδύσει» σε αυτή την αξιοζήλευτη λάμψη, την οποίαπλέον μπορείτε να αποκτήσετε χωρίς απαραίτητα να έχετε κάνει γυμναστική ή να έχετε ερωτευτεί (αλλά και αυτά, εννοείται, είναι καλοδεχούμενα).
Με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενδεχομένως, να αναζητάτε ήδη τρόπους για να αναδείξετε την πιο λαμπερή εκδοχή της επιδερμίδας σας. Πώς θα το πετύχετε; Aνακαλύψτε παρακάτω τις συμβουλές του ιατρού Ιάκωβου Γκόγκουα για λαμπερό πρόσωπο στις γιορτές.

Στο σπίτι
Επενδύστε στον καθαρισμό του προσώπου
Η συνήθεια που θα θέσει τα σωστά θεμέλια για μία λαμπερή επιδερμίδα είναι ο καθαρισμός του προσώπου. Παραμείνετε συνεπής με τον καθαρισμό του προσώπου σας το πρωί (για να απομακρυνθούν οι τοξίνες και τα υπολείμματα της βραδινής περιποίησης) και το βράδυ για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα για τη ρουτίνα περιποίησης σας.
Φτιάξτε μία σπιτική μάσκα προσώπου για λάμψη
Υλικά
½ φλ. λιωμένη παπάγια
1 χτυπημένο ασπράδι αβγού
1 κ.γ. μέλι
Τα ένζυμα της παπάγιας απολεπίζουν φυσικά την επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα λευκά κύτταρα, ενώ το αβγό και το μέλι θα ομοιογενοποιήσουν τη μάσκα.

Επιλέξτε αντιοξειδωτικές τροφές
Είναι γνωστό πως οι τροφές που επιλέγετε να καταναλώσετε επηρεάζουν την ποιότητα της επιδερμίδας σας. Τα berriesκαι τα καρύδια πεκάν, μεταξύ άλλων, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργούν μία «ασπίδα» για τα κύτταρα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία.

Δοκιμάστε μία θεραπεία overnight
Ο τομέας της περιποίησης έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που πλέον διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα που προορίζονται για να παραμείνουν στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πρακτικά, αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν όσο εσείς απολαμβάνετε τον ύπνο σας, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζοντας ασυναγώνιστη λάμψη. Σας συστήνω να εφαρμόζετε τέτοιου είδους θεραπείες 1-2 φορές την εβδομάδα.

Στο ιατρείο
Οι θεραπείες που θα επιλέξετε στο ιατρείο είναι ιδανικές αν θέλετε άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Να σημειωθεί, φυσικά, πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζετε την επιδερμίδα σας όπως αναφέραμε και παραπάνω, ώστε οι μη επεμβατικές θεραπείες του ιατρείου να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα στο πρόσωπό σας. Παρακάτω θα μάθετε ποιες θεραπείες προσώπου μπορείτε να επιλέξετε για να πετύχετε γρήγορα το λαμπερό δέρμα που επιθυμείτε.

Μεσοθεραπεία λάμψης
Αν και οι τοπικές αγωγές θα βελτιώσουν προσωρινά την επιφάνεια του δέρματος, μόνο η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ ή/και XDNA μπορεί να προσφέρει και να διατηρήσει τη βαθιά ενυδάτωση που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας, αφού δρα ολοκληρωτικά εκ των έσω. Σε αυτή την περίπτωση το υαλουρονικό οξύ αναλαμβάνει ρόλο θρέψης και αναδόμησης και το πρόσωπο σας ανακτά την ελαστικότητα και τη λάμψη του, ενώ οι ρυτίδες σταδιακά βελτιώνονται.

Black doll
Πρόκειται για μια θεραπεία που πραγματοποιείται με λέιζερ (Nd – Yag) και carbongel (κρέμα με άνθρακα) και στοχεύει να αναδείξει την καλύτερη εκδοχή του προσώπου σας, αφού μπορεί να βελτιώσει αισθητά την υφή και την όψη της επιδερμίδας σας ήδη από την πρώτη συνεδρία. Ένας καινοτόμος τρόπος αναζωογόνησης της επιδερμίδας χωρίς χρόνο αποθεραπείας, γι’αυτό και προτείνεται ανεπιφύλακτα σαν last minute θεραπεία πριν από σημαντικές στιγμές, όπως τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Vampire Lift
Διφασική θεραπεία για εσάς που θέλετε να χαρίσετε στην επιδερμίδα σας λάμψη και αναζωογόνηση, κατά την οποία συνδυάζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRPμε το Dermapen. Το τελευταίο δημιουργεί μικρές οπές στην επιδερμίδα με τη μέθοδο του microneedling και έπειτα η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP(θεραπεία που γίνεται με το δικό σας αίμα, το οποίο, αφού ληφθεί, μπαίνει σε ειδική συσκευή φυγοκέντρισης) επιτυγχάνει την απόλυτη αναδόμηση της επιδερμίδας.

Μην ξεχνάτε! It’s all about you!
Η αυτοφροντίδα (self-care) είναι μία έννοια που ακούμε πολύ τελευταία και, μολονότι χρησιμοποιείται κατά κόρον, είναι μια βασική αρχή που συστήνω να υιοθετήσετε γιατί αποδεικνύει πως φροντίζετε τον εαυτό σου – από την επιδερμίδα σας μέχρι τη ψυχική υγεία σας. Είτε πρόκειται για μία σπιτική μάσκα λάμψης στο σπίτι είτε για μία στοχευμένη θεραπεία λάμψης στο ιατρείο, επενδύστε χρόνο στον εαυτό σας και η λάμψη θα ακολουθήσει σχεδόν… φυσικά.

1 Comment

  1. Excellent!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *