destination taste!

ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

: 10 min
: 1 hr

Η κρέμα σκόρδου είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε τη γεύση και το άρωμα του σκόρδου, χωρίς την αψάδα του.

Υλικά
  • ολόκληρα κεφάλια σκόρδου
  • ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Υπάρχουν δύο τρόποι που χρησιμοποιώ για να φτιάξω την κρέμα σκόρδου.
  • Βήμα 2 1ος τρόπος: Βράζω ολόκληρες σκελίδες (ή κεφάλια) σε νερό ή γάλα, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνω τις σκελίδες να κρυώσουν και μετά πιέζω ελαφρά την άκρη της κάθε σκελίδας βγάζοντας την κρέμα.
  • Βήμα 3 2ος τρόπος: Παίρνω μερικά ολόκληρα κεφάλια σκόρδου (ώστε να φτιάξω μεγάλη ποσότητα), τα βάζω σε ένα μπολ με μπόλικο λάδι και τα ανακατεύω καλά. Μετά, βάζω τα κεφάλια και το λάδι σε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας, τυλίγω σφικτά σε πακέτο και το ψήνω για 1 ώρα, στους 180°C. Στο διάστημα αυτό, η σκληρή και συμπαγής σάρκα του σκόρδου μαλακώνει τόσο ώστε γίνεται κρέμα, κλεισμένη στη φλούδα κάθε σκελίδας.
  • Βήμα 4 Μόλις τα κεφάλια κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω χωρίς να καίγομαι, πιέζω ελαφρά στην άκρη κάθε σκελίδας πάνω από ένα μπολάκι και η κρέμα αδειάζει.
  • Βήμα 5 Ωστόσο, το ψήσιμο σκέτου σκόρδου είναι αρκετά ενεργοβόρο αφού ο φούρνος καίει μια 1 ολόκληρη ώρα, συνήθως ετοιμάζω το πακέτο με τα κεφάλια όταν πρόκειται να ψήσω κάποιο φαγητό φούρνου ή πίτα που απαιτούν ανάλογη ώρα ψησίματος. Βάζω το πακέτο σε μια άκρη της σχάρας και τα σκόρδα ψήνονται μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό.
  • Βήμα 6 Προσοχή όμως, μην ψήσετε τα κεφάλια όταν φτιάχνετε γλυκό γιατί, αν και τα κεφάλια είναι κλεισμένα στις λαδόκολλες, ίσως λίγο άρωμα διαφύγει και απορροφηθεί από το γλυκό σας.
  • Βήμα 7 Συντήρηση: Βάζω την κρέμα σκόρδου σε γυάλινο βαζάκι, την καλύπτω με ελαιόλαδο, κλείνω καλά το βαζάκι με το καπάκι του και φυλάω την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 μήνα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γιορτή της Παναγιάς και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε την ΜΑΝΑ όλων μας! Ας γιορτάσουμε γύρω απο ένα τραπέζι όπως μόνο εμείς ξέρουμε να κάνουμε! Σας έχω έτοιμο το τραπέζι του 15Αύγουστου! ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΡΟΚΑ & ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ […]