προορισμός…γεύση!

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο, σιροπιαστό

Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο, σιροπιαστό

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 50 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Βράζω όλα τα υλικά μαζί, σε μέτρια φωτιά, για 20 - 25 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει μια βράση), μέχρι να φτιάξω ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς και το σουρώνω.

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση ή ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη και ο μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνω το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το ξύσμα λεμονιού και τους παπαρουνόσπορους και χτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά.

  3. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Το αδειάζω στη βουτυρωμένη φόρμα ή στο ταψάκι  και το ψήνω για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

  4. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το περιχύνω αμέσως με το κρύο σιρόπι, μέσα στη φόρμα. Το αφήνω για 30 λεπτά, το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το σερβίρω.

Keywords: κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!