Λατρεύω τα ταξίδια, τους μακρινούς τόπους, τους «διαφορετικούς» ανθρώπους. Έχω απολαύσει όλα τα ταξίδια που έχω κάνει για τις ανάγκες των εκπομπών μου. Έχω κάνει καινούργιους φίλους, έχω μαγειρέψει με γλυκύτατες κυρίες, με εμπνευσμένους μάγειρες και μαγείρισσες, έχω φάει στα σπίτια τους και στα εστιατόρια τους, έχω μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της παρέας, έχω γελάσει, έχω περάσει όμορφα.
Έχουμε σκύψει πάνω από την ίδια κατσαρόλα, έχουμε ταξιδέψει με τις ίδιες γεύσεις, έχουμε πιεί τα τσιπουράκια μας αλλά και τα κρασάκια μας, έχουμε τραγουδήσει μαζί, έχουμε νοσταλγήσει μαζί μια άλλη Ελλάδα… Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς που μου ανοίξανε τα σπίτια τους και πάνω από όλα που μου «ανοίξανε» τις καρδιές τους.
Καλή αντάμωση φίλοι μου!
ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ
Βρίσκονται στο νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου στο όρος Κόζιακας. Χτισμένα μέσα στα έλατα, με απίστευτη βλάστηση, χιονοδρομικό κέντρο, ωραία πέτρινα σπίτια. Το σύνολο θυμίζει Ελβετικό τοπίο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους φημισμένους προορισμούς των Άλπεων.
ΕΛΑΤΗ
Σε απόσταση 32 χλμ., από τα Τρίκαλα και σε ύψος 900 μ. στο όρος Κόζιακα. Ένα χωριό παραμυθένιας ομορφιάς χτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε ένα δάσος από έλατα με πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακά σπίτια. Ένα χωριό που σε ταξιδεύει σε περασμένες εποχές.
Με την αγαπημένη μου κυρία Αγλαΐα μαγειρέψαμε στη πλατεία της Ελάτης μπροστά στο οινομαγειρείο Καλαμαράς.
Το τσιουμπλέκι της κυρίας Αγλαΐας.
Η καρυδόπιτα της κυρίας Αγλαΐας, μπορείτε να την απολαύσετε στο οινομαγειρείο Καλαμαράς στη πλατεία της Ελάτης.
Ο Στέφανος Καλαμαράς μας έφτιαξε μια χοιροτηγανιά νοστιμότατη με κράνα της περιοχής. Τέλειος μεζές Στέφανε, εύγε!
Καρδιά περιβόλι η κυρία Καλλιόπη και το παντεσπάνι που μας έφτιαξε της έμοιαζε, (πάντα μας μοιάζει το φαγάκι ή το γλυκό που φτιάχνουμε) αφράτο, νόστιμο και μελωμένο! Πάντα γελαστή Καλλιόπη μου!
Στο δρόμο για το Περτούλι απολαμβάνοντας τη διαδρομή.
Ο Βασίλης δημιουργεί!
Ο Γιώργος Γιδάρης στην αγαπημένη μου ταβέρνα: ΤΟ ΑΝΩΓΙ, που βρίσκεται στο δρόμο από Ελάτη για Περτούλι μας φτιάχνει: ζαρκάδι κοκκινιστό με πουρέ κάστανου. Στο ΑΝΩΓΙ μπορούμε να γευτούμε την τοπική κουζίνα στα καλύτερά της.
ΠΕΡΤΟΥΛΙ
Σε υψόμετρο 1150 μέτρων και μόλις 50 χλμ., από τα Τρίκαλα συναντάμε ένα πανέμορφο χωριό, μέσα στο δάσος με πέτρινα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ορεινοί χείμαρροι, αιωνόβια δέντρα, άφθονο χιόνι το χειμώνα και δροσερό και υγιεινό κλίμα το καλοκαίρι είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Σε όλα αυτά προσθέστε το καλό φαγητό και τη φιλοξενία των κατοίκων.
Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ στο Περτούλι και ο Παναγιώτης εν δράσει με το «μοσχαράκι του Παναγιώτη». Το τέλειο φαγάκι.
Η γυναίκα του Παναγιώτη, η γλυκύτατη Αρετή μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της πίτας της «πλαστό με χορταράκια από το Περτούλι».
ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ
Ένα χωριουδάκι που μαγεύει, χτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με φόντο τις απότομες κορυφές του Μαρόσα (1980 μ). Ιδανικός χειμερινός προορισμός, προσφέρετε για ορειβασία και περιπατητικές διαδρομές.
ΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ στο Νεραιδοχώρι.
Αξέχαστη θα μου μείνει η πρασόπιτα με το πλαστό φύλλο που μου έκανε η Σοφία μπροστά στο τζάκι, όπως αξέχαστη θα μου μείνει και η ζεστασιά που ένιωσα σε αυτά τα μαγειρέματα, όχι βέβαια από τη θέρμη του τζακιού αλλά από την αληθινή φιλοξενία τους.
Στην αυλή της ταβέρνας του Μαργαρίτη η Γεωργία μας κάνει μοσχάρι με μήλα και δαμάσκηνα.
Μια από τις πιο ωραίες στιγμές του ταξιδιού: η αγκαλίτσα στα παιδάκια της Σοφίας και της Γεωργίας.