Το χούμους με βάση τα ρεβίθια εμφανίζετε στα πιάτα μας σιγά-σιγά και δίνει τη δίκια του εκδοχή αυτής της πράσινης μορφής του, που τη δίνει το αβοκάντο, κάτι λοιπόν τελείως διαφορετικό από τη guacamole.
Γρήγορο στην εκτέλεση του και με πιο λίγες θερμίδες από τον κλασικό χούμους, είναι μια παραλλαγή του guacamole, την οποία αγαπάμε και το απολαμβάνουμε ως απεριτίφ. Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ώριμο αβοκάντο, χυμό λεμονιού, αλάτι, κόλιανδρο και βρασμένα ρεβίθια. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και θα έχετε έτσι μια νόστιμη και λεία συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Η συνταγή αυτή του χούμους είναι ήδη περιζήτητη σε ορισμένες χώρες, όπου πολλοί δεν διστάζουν να προσθέσουν την δικιά τους πινελιά. Μπορείτε, για παράδειγμα, και ανάλογα με τα γούστα σας, να προσθέσετε ένα σκληρό αυγό σε κομμάτια ή και λίγο πιπέρι.