destination taste!

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

γιουβαρλάκια κοκκινιστά

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

: 4 - 6
: 20 min
: 45 min

Τα γιουβαρλάκια αυτά, αν και κοκκινιστά, μπορούμε να τα αυγοκόψουμε: Χτυπάμε τα ασπράδια από 2 αυγά, κατά προτίμηση <a href='https://dinanikolaou.gr/%cf%80%cf%89%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b1/'>βιολογικά</a>, μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, χτυπάμε και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό από 1 - 1½ λεμόνι, χτυπώντας. Ρίχνουμε σε αργή ροή όσο περισσότερη από την κόκκινη σάλτσα της κατσαρόλας μπορούμε, και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακινούμε και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά.

Υλικά
  • Για τα γιουβαρλάκια:
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιο,ς από σπάλα
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός, από μπούτι ή σπάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα
  • Για τη σάλτσα
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών (ή νερό)
  • 3 καρφάκια γαρίφαλου
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα γιουβαρλάκια: Βάζω το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένω σε τρεχούμενο νερό. Το αφήνω να στραγγίξει καλά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μας, για να αναμειχθούν. Προσθέτω το στραγγισμένο ρύζι, το κρεμμύδι, το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθω γιουβαρλάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνω, και τα αφήνω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 3 Για τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καρότα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτω τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, το ζωμό (ή το νερό), τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 15 λεπτά.
  • Βήμα 4 Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά ώστε το υγρό μόλις που να ανακινείται μέσα στην κατσαρόλα και βάζω προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά. Το υγρό πρέπει μόλις που να ανακινείται για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
  • Βήμα 5 Τα σερβίρω με τη σάλτσα τους και συνοδεύω με πατάτες τηγανητές.

Related Posts

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Από τα πιο γνωστά γλυκά παγκοσμίως. Εδώ σας δίνω μια ελληνική παραλλαγή με ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού και άρωμα μαστίχας.

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

Διαλέξτε ένα άπαχο, καθαρό κομμάτι ψαχνού για τη συνταγή αυτή, όπως φιλέτο ή κιλότο ή ακόμα και νουά.