προορισμός…γεύση!

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο!

Βασιλικός
• Φτιάχνω μια σαλάτα σαν «σάλσα», με ψιλοκομμένα ντοματίνια, κόκκινα και κίτρινα, φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένη μοτσαρέλα (στραγγισμένη), μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και ελαιόλαδο.
• Κόβω πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ σε μέτρια κομμάτια, ψιλοκόβω το λευκό μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύω. Με το μείγμα συνοδεύω ψάρια και θαλασσινά, ψητά στα κάρβουνα.
• Φτιάχνω κλασικό πέστο και αλείφω καλαμπόκια, πριν τα ψήσω στα κάρβουνα. Αξέχαστο!

Δυόσμος
• Ανακατεύω ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι και μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο και γεμίζω ελαφρά ζεσταμένες αραβικές πίτες. Εξαιρετικό ελαφρύ και καλοκαιρινό γεύμα!
• Απολαμβάνω ένα μαροκινό τσάι, προσθέτοντας στο κλασικό μαύρο τσάι μπόλικο δυόσμο και, αν θέλω, λίγη ζάχαρη.
• Αρωματίζω με λίγο φρέσκο δυόσμο τη λιωμένη κουβερτούρα με την οποία θα περιχύσω παγωτό σοκολάτα ή βανίλια ή το κέικ και έχω ένα μυρωδάτο επιδόρπιο στη στιγμή!
Φτιάχνω ρόφημα δυόσμου: Βράζω νερό, αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα μπόλικα φρέσκα φύλλα δυόσμου, τα οποία μουσκεύω για 5 λεπτά. Σουρώνω και αφήνω το ρόφημα να κρυώσει. Το βάζω στο ψυγείο για να κρυώσει και σερβίρω με τριμμένο πάγο και φρέσκα φύλλα δυόσμου. Είναι ίσως το καλύτερο χωνευτικό ρόφημα και εξαιρετικό δροσιστικό για το στόμα.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *