προορισμός…γεύση!

Εντάξει, ένα πλήρες γιαούρτι με το μελάκι του και μπόλικη καρυδόψιχα είναι σίγουρα μια απόλαυση μοναδική. Είναι κρίμα όμως να περιορίσετε το μέλι μόνο στις συνηθισμένες προτάσεις σερβιρίσματος, αλμυρές ή γλυκές. Εδώ σας δίνω μερικές μόνο από τις ατελείωτες προτάσεις με τις οποίες απολαμβάνω ένα πλούσιο κρεμώδες και μυρωδάτο γιαούρτι!

Φρουτοποτό με γιαούρτι, μέλι και μπανάνα
Πολτοποιώ στο μπλέντερ 1 καθαρισμένη μέτρια μπανάνα, 4 κουταλιές γιαούρτι, 1 κουταλιά μέλι καλής ποιότητας, λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και 8 παγάκια. Δουλεύω τα υλικά μέχρι τα παγάκια να θρυμματιστούν καλά και να φτιάξω ένα ποτό αρκετά σφικτό, με υφή βελουτέ.

Βιταμινούχο πρωινό με γιαούρτι και μούσλι
Σε ένα μπολ βάζω 250 γρ. γιαούρτι και 1 κουταλιά μέλι και χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο και αφράτο. Μοιράζω σε 3 μικρότερα μπολ από 150 γρ. μούσλι και από πάνω ρίχνω κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού που ετοίμασα. Τέλος, σκορπίζω κομματάκια από διάφορα φρούτα της εποχής (ιδανικά ταιριάζουν τα κόκκινα φρούτα όπως τα βατόμουρα, τα φραγκοστάφυλα, τα σμέουρα, τα κεράσια και οι φράουλες). Άλλες φορές πασπαλίζω με ξερά φρούτα, όπως διάφορες σταφίδες, χουρμάδες, σύκα, δαμάσκηνα και βερίκοκα, όλα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι και κακάο

Παγωτό ξυλάκι… το παιδικό μας όνειρο με λιγότερες θερμίδες αφού γίνεται αποκλειστικά με γιαούρτι. Φυσικά, αν θέλετε να φτιάξετε και φρουτένια παγωτά, μπορείτε να ψιλοκόψετε φρουτάκια ή και να τα πολτοποιήσετε και να τα αναμίξετε με το γιαούρτι.

Βελουτέ δροσερό με γιαούρτι και κόκκινα φρούτα
Βάζω στο μπλέντερ 250 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα (φρέσκα ή κατεψυγμένα –κατεψυγμένα βρίσκω σε σακουλάκια, στους καταψύκτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και σε όλα τα καλά ρώσικα παντοπωλεία, ιδιαίτερα της Καλλιθέας). Επιλέγω συνήθως σμέουρα (φραμπουάζ), φράουλες, κεράσια, μούρα, βατόμουρα, κράνμπερις κ.ά. και προσθέτω 2 κουταλιές πετιμέζι, 4 κουταλιές γιαούρτι και 6 παγάκια. Τα πολτοποιώ καλά, μέχρι τα τριφτεί ο πάγος και να φτιάξω ένα αφράτο, βελούδινο μείγμα.

Άλειμμα με γιαούρτι και αβοκάντο
Χτυπάω με το μίξερ (όχι στο μπλέντερ) 250 γρ. γιαούρτι, 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 μεγάλη και ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και 50 γρ. φέτα, σε κομματάκια. Τα δουλεύω καλά στο μίξερ, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα αφράτη, όχι απαραίτητα εντελώς λεία. Συχνά το νοστιμίζω με μερικές σταγόνες πράσινο Ταμπάσκο ή μεφρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με το μείγμα αυτό αλείφω φρυγανισμένες μπρουσκέτες ή το χρησιμοποιώ σαν ντιπ για κομμένα λαχανικά εποχής, για κριτσίνια, κράκερ και αλμυρά μπισκοτάκια.

Χούμους δημιουργικό με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο
Βάζω σε ένα μπολ 1 μεγάλη κούπα ρεβίθια, καλοβρασμένα και στραγγισμένα, 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο, 4 κουταλιές γιαούρτι, χυμό από 1 λεμόνι, 4 – 5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι και μετά ρίχνω όλο το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ και το δουλεύω πολύ καλά, μέχρι να γίνει τελείως λείο. Αν είναι πολύ σφικτό και δεν δουλεύεται, ρίχνω λιγάκι νερό. Σερβίρω το χούμους με αραβικές πίτες.

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *