Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

• ΗΜΕΡΙΔΑ | «Γαστρονομικός και Οινικός Τουρισμός της Ελλάδας, στην Παγκόσμια Προβολή»

• ΗΜΕΡΙΔΑ | «Γαστρονομικός και Οινικός Τουρισμός της Ελλάδας, στην Παγκόσμια Προβολή»

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16.00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι της Αθήνας διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα «Γαστρονομικός & Οινικός Τουρισμός της Ελλάδας στην Παγκόσμια Προβολή», που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις στα πλαίσια του 1ο Beverage Food & Tourism Festival και συνδιοργανωτές τον Δήμο Αθηναίων και το Τεχνόπολης Γκάζι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO, με την στήριξη του Global Foods, την MEAT PRO, και το ΙΕΚ Master.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών & Επιστημόνων Επισιτισμού, Αττικής, «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» συμμετέχει ως κορυφαίος υποστηρικτής, στο 1ο Beverage Food & Tourism Festival που πραγματοποιείται στις 26 και 27 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη.
Όταν αναφερόμαστε σε αυτό το είδος τουρισμού, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως, οι ταξιδιώτες επιδιώκουν να βιώσουν μοναδικές γαστρονομικές και οινικές εμπειρίες.
Οι υπηρεσίες γαστρονομικού και οινικού τουρισμού είναι: η διοργάνωση σεμιναρίων παραδοσιακής κουζίνας, εκδηλώσεων γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, η ξενάγηση και η γνωριμία με παραδοσιακά προϊόντα και οινοποιία και με τις μεθόδους παρασκευής τους, κλπ.
Με τον πλούτο που έχει η Ελλάδα, τόσο σε περιβάλλον γαστρονομικού πολιτισμού όσο και σε ποιότητα και αυθεντικότητα τοπικών προϊόντων , είναι προφανής η ευκαιρία που υπάρχει για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην χώρα μας και στόχος είναι η καθιέρωση της Ελλάδας ως Γαστρονομικού και Οινικού προορισμού

Ομιλητές:

16.00 -16.15 Κωνσταντίνος Μουζάκης Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» & Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαικό Συμβούλιο Γαστρονομίας & Οινολογίας της CEUCO για την Ελλάδα,Chef European 2015, Διευθυντής Γαστρονομίας στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, Διευθυντής Γαστρονομίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος. Panel leader στους Διαγωνισμούς Ποιότητας στα TASTE OLYMP AWARDS,Chef de Partie στο ΙΕΚ MASTER, Καθηγητής στα ΔΙΕΚ. ([email protected]).Θέμα «Γαστρονομία & Οίνος»μιας εθνικής στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας»

  • 15 – 16.30 Χαρά Κοβούση Διευθύντρια Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αναβύσσου – ΣΤΕΑΝ,ΙΕΚ Αναβύσσου. Θέμα: H Γαστρονομία μέσα από τη Δημόσια Τουριστική Εκπαίδευση.
  • 30 – 16.45 Νίκος Κατσαρός Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας και Διαιτολογίας New York College, ΚαθηγητήςUniversity of Southern Georgia,USA,π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ,π.Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χημικών,Επιστημονικός Σύμβουλος Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής,Επιστημονικός Συνεργάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ),Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Ενωσης Καταναλωτών Ελλάδος. Θέμα:Μεσογειακή Διατροφή: Συμβολή στον Τουρισμό Υγείας.
  • 45 – 17.00 ΕΔΟΑΟ – Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου. Θέμα: Οίνος,Τουρισμός, Γαστρονομία – «Η Πρόκληση»
  • 00 – 17.15 Μαρία Ζησούλη MSc Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, Σύμβουλος Τουρισμού και Ανάπτυξης Νέων Αγορών. Συνεργάζεται με Περιφέρειες, Τουριστικούς Φορείς και Δήμους για την Ανάπτυξη Συνεργασιών με Επιμελητήρια και Δήμους της Κίνας. Μέλος της Διοικούσας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ και μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Θέμα»Η Παρουσίαση του Τουριστικού Προορισμού μέσα από τις Τοπικές Γεύσεις»
  • 15 – 17.30 Νίκος Μιχαλίτσης Επικοινωνιολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος ΕΟΑΕΝ, Γ. Γραμματέας Ενώσεως Επιστημόνων Αττικής, Εκδότης. Θέμα » Η γαστρονομία ως ταυτοτικό στοιχείο της εικόνας ενός τόπου. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην τελική επιλογή του επισκέπτη»
  • 30 – 17.45 Έφη Γρηγοριάδου (συγγραφέας -λαογράφος ερευνήτρια) δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων, της έρευνας, της μελέτης, της δημιουργίας και της συγγραφής βιβλίων.Σημαντικό μέρος του έργου είναι η έκδοση βιβλίων ιστορικού, λαογραφικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Ήδη έχει δημιουργήσει μια πολύτιμη και διαχρονική κιβωτό μνήμης και πολιτισμού η οποία αποτυπώνετε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Ανάμεσα στα βιβλία που έχει συγγράψει και εκδόσει σε συνεργασία με άλλους φορείς, συγγραφείς και εκδότες (Σαββάλας) τα τελευταία χρόνια, είναι: Εδεσματολόγιον Σμύρνης, Εδεσματολόγιον Πόντου, Εδεσματολόγιον Μακεδονίας, Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας, Εδεσματολόγιον Βλάχων (Βραβείο Gourme 2008, 1οβραβείο Έλληνα συγγραφέα σε βιβλία γαστρονομίας), Εδεσματολόγιον Χριστουγέννων στης Αλησμόνητες Πατρίδες, Εδεσματολόγιον Πελοποννήσου. Επίσης τα βιβλία, Με το απλόχερο της γιαγιάς (Νομαρχία Καστοριά), Η γιορτή του τραπεζιού (Καλαμπάκα-Πύλη), Χριστούγεννα στις Αλησμόνητες Πατρίδες, Παραμύθια από τον Πόντο (Χρύσα Συμεωνίδου-Χείλαρη), Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου (Κυριάκος Σαχανίδης), Πραγματεία για τη διδασκαλία της ποντιακής λύρας (Βασίλης Αρχιτεκτονίδης), Από την Απολλωνιάδα στην Καστοριά και επίσης δεκάδες θεματικά ημερολόγια με διαφόρους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα. Τελευταίο έργο της (υπό έκδοση) Εδεσματολόγιον Καππαδοκίας με τις εκδόσεις Σαββάλας. Θέμα: Η Ανάδειξη του Γαστρονομικού μας Πλούτου & η Ενσωμάτωση του στο Τουριστικό Προϊόν.
  • 45 – 18.00 Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των τροφίμων, των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό, τις ειδικές ενέργειες marketing και την συμβουλευτική σε θέματα επιχειρηματικότητας στο τομέα των αγροτικών προϊόντων, Γεννήθηκε στην Βέρνη το 1961 και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία και την Διοίκηση επιχειρήσεων ([email protected]).Θέμα «Η Ελλάδα της γεύσης…52 νομοί 52 γευστικές απολαύσεις!!!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ


Related Posts

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΛΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΛΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ;

Παρόλο που τα γλυκαντικά δεν έχουν θέση στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, το μέλι αποτελεί εξαίρεση. Θεωρείται, και όχι άδικα, ένας από τους θησαυρούς της φύσης για τον άνθρωπο. Τα ευεργετικά συστατικά του ήταν γνωστά από την αρχαιότητα, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα από τα […]

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Λαχταριστό κατσικάκι που σας το προτείνω για το Πάσχα. Η σκορδάτη κρούστα του θα το κρατήσει ζουμερό στο κέντρο και τραγανό εξωτερικά.Subscribe