Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

• ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ | Το «Σπίτι των Φίλων» στο Casa Jaguar τoυ εστιατορίου Fuga

• ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ | Το «Σπίτι των Φίλων» στο Casa Jaguar τoυ εστιατορίου Fuga

Mία γαστρονομική Michelin Star εμπειρία εμπνευσμένη από το Μεξικό, με ευφάνταστα cocktail από την ultra-premium τεκίλα Casamigos.   

Τα επιτυχημένα «Jam Sessions στην Κουζίνα» του Fuga Restaurant επιστρέφουν δυναμικά, με άκρως καλοκαιρινή διάθεση. Tην Τετάρτη 29 Μαΐου, ο chef patron Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ, Ebbe Vollmer στον ανανεωμένο χώρο “Casa Jaguar” στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Οι δύο σεφ θα συνδυάσουν την τέχνη τους και θα παρουσιάσουν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες επηρεασμένες από το Μεξικό, με τη συνοδεία της ultra premium τεκίλας Casamigos.
Δύο διαφορετικές μαγειρικές φιλοσοφίες θα συνδυαστούν αρμονικά με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μενού degustation, που θα αποτελέσει ένα ταξίδι σταθμό στην κληρονομιά και τις αυθεντικές γεύσεις του Μεξικό. Οι δύο chef ασπάζονται τη λογική του “less is more”, κάτι που τους δίνει αφάνταστη δημιουργική ελευθερία στα πιάτα τους, αποδίδοντας παράλληλα ξεκάθαρες γεύσεις και άψογες υφές, μέσα από μια προσεγμένη επιλογή εποχιακών υλικών από μικρές παραγωγές παγκοσμίως.
Αυτή η εξέχουσα γαστρονομική Michelin Star εμπειρία θα σηματοδοτήσει με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη του φετινού καλοκαιριού σε ένα από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας. Ορισμένα από τα πιάτα του μενού, που θα έχει πηγή έμπνευσης το Μεξικό θα περιλαμβάνει: Oyster, tepache de piña, mezcal / Aguachile, sal de gusano, hoja Santa,  gamba roja, koji / Taco macho, short rib, chipotle, tamarind, corn/  Tequila, Yuzu chocolate και πολλά άλλα.
Η τεκίλα Casamigos θα συμπληρώσει το Μεξικάνικο σκηνικό που θα στηθεί στο Casa Jaguar την Τετάρτη 29 Μαΐου, με τους παρευρισκόμενους εκτός από τις δημιουργίες των δύο chef να έχουν την ευκαιρία επίσης να δοκιμάσουν εύγεστα cocktail με την ultra-premium τεκίλα, δια χειρός αναγνωρισμένων και καταξιωμένων Ελλήνων World Class bartender. Το σκηνικό που θα στηθεί στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής σε συνδυασμό με το μενού που θα αναπτυχθεί, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε μία από τις πιο συναρπαστικές χώρες του κόσμου.
Μία μοναδική Michelin Star εμπειρία στο Casa Jaguar του Fuga, το οποίο «βγαίνει» στον κήπο και μαζί του φέρει επιρροές από τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Σημείο αναφοράς του είναι η Tulum του Μεξικό, με την πυκνή βλάστηση και τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας. Με natural αισθητική και boho style, zen µυρωδιές, ταξιδιάρικες αισθαντικές ritual µουσικές και σειρά από γευστικές προτάσεις, μας ταξιδεύουν ενώ παραμένουμε μόλις λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης.
Info
Κόστος μενού: 80 ευρώ το άτομο
Seating: 20:00
Για κρατήσεις:
Κλείστε εγκαίρως τη θέση σας σε αυτή τη one-off special βραδιά στον κήπο του Fuga στο τηλ. 210 7242979 & στο email [email protected]
FUGA Restaurant
Κόκκαλη 1, Αθήνα
(είσοδος απέναντι από την Αμερικανική Πρεσβεία)
www.fugarestaurant.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ CHEF EBBE VOLLMER
O Ebbe Vollmer μαζί με τον αδερφό του Mats μετά από μια πολύχρονη σειρά εμπειριών που συνέλεξαν και οι δύο, δουλεύοντας σε πολλά κορυφαία εστιατόρια, όπως το εστιατόριο Gordon Ramsay, το Harveys του Marco Pierre White, το Jaan και το εστιατόριο Herman αποφάσισαν να επαναπατριστούν και να ταράξουν τα γευστικά μονοπάτια της Σουηδίας. Έτσι, το 2011, επέστρεψαν πίσω, στο σπίτι τους, και έκαναν πράξη το όνειρό τους, επενδύοντας τόσο στην οικογενειακή τους παράδοση όσο και στις νέες δεξιότητες που απέκτησαν και οι δύο τους στις κουζίνες φημισμένων εστιατορίων, δημιουργώντας ένα εστιατόριο που περισσότερο θυμίζει έναν «σύγχρονο ξενώνα».
Είναι η πέμπτη γενιά μιας οικογένειας εστιατόρων από τη νότια Σουηδία και ξεκίνησαν την καριέρα τους στην ταβέρνα της μητέρας τους. Έτσι, η κοινή και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Vollmer δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά το φαγητό που σερβίρεται είναι κάτι περισσότερο από ευχάριστη έκπληξη. Είναι ένας συνδυασμός της νότιας σουηδικής κληρονομιάς και των μαγειρικών βιωμάτων που απέκτησαν μέσα στο χρόνο.
Η μαγειρική φιλοσοφία του Chef Ebbe Vollmer βασίζονται στο Essentialism. Τον διακατέχει το πνεύμα “less is more” από όπου αντλεί δημιουργική ελευθερία στις μαγειρικές του συνθέσεις που αποδίδουν σαφείς γεύσεις και άψογες υφές, ενώ οι πρώτες ύλες που συνθέτουν τα πιάτα του επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή από μια σειρά μικρών παραγωγών παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ CASAMIGOS
Η Casamigos είναι μια ultra-premium τεκίλα από 100% γαλάζια αγαύη Weber που ιδρύθηκε από τρεις καλούς φίλους, τον George Clooney, τον Rande Gerber και τον Michael Meldman, και παρασκευάζεται σε μικρές παρτίδες. Το όνομα Casamigos προέρχεται από τα διπλανά σπίτια του Clooney και του Gerber στο Μεξικό και σημαίνει “Το Σπίτι των Φίλων”.
Δημιουργήθηκε επειδή ήθελαν να απολαμβάνουν μια τεκίλα με την καλύτερη και απαλότερη γεύση που δεν χρειάζεται να καλύπτεται με αλάτι ή μοσχολέμονο. Κι αυτό ακριβώς έκαναν. Για να παρασκευάσουν την Casamigos, συνεργάστηκαν για χρόνια με τον master distiller στο Jalisco του Μεξικού και πραγματοποίησαν πολλές τυφλές γευστικές δοκιμές μέχρι να βεβαιωθούν ότι είχαν επιτύχει το στόχο τους.  Δημιούργησαν την Casamigos για τους ίδιους, για να την απολαμβάνουν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους τους.
Η ποιότητα και η μοναδικότητα της Casamigos έχουν αναγνωριστεί με βραβεία, όπως μεταξύ άλλων το Gold και το Mexico Anejo Tequila of the Year στο Berlin International Spirits Competition 2017, ενώ το 2017 πωλήθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες κιβώτια παγκοσμίως.


Related Posts

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο  ELEFSINA HOTEL

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο ELEFSINA HOTEL

Αυτές τις γιορτές το ELEFSINA HOTEL μας χαρίζει Χριστούγεννα τεσσάρων αστέρων! Ζήστε τις πιο όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σας απολαμβάνοντας ξεχωριστές προσφορές για τη διαμονή σας,  έναν πλούσιο buffet στο Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ένα ξεχωριστό menu στο Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, με εκλεπτυσμένες γεύσεις, σε μια […]

• ΒΙΒΛΙΟ |  «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη»

• ΒΙΒΛΙΟ | «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη»

Το νέο βιβλίο με 256 σελίδες, ISBN 9786188443105, «Σκέψεις για την Αγροτική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, παρουσίασαν οι Εκδόσεις ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ στην Πνευματική Εστία Βούλας (Άγιος Αντώνιος 2, Βούλα) υπό την αιγίδα του Δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης και φροντίδα της κας Γιάννας Μίχου (Skywalker). Το βιβλίο προλόγησαν η […]