Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Λέσχη Γαστρονομίας Μύκόνου: Αφιέρωμα στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Λέσχη Γαστρονομίας Μύκόνου: Αφιέρωμα στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

-Πώς δοκιμάζουμε σωστά το Ελαιόλαδο
-Πώς το αξιολογούμε,
-Πώς το συντηρούμε
-Πώς ταιριάζουμε τις διαφορετικές του ποικιλίες με τα φαγητά μας.
Συνεχίζουμε τα γευστικά μας αφιερώματα.

Μετά το ενδιαφέρον ταξίδι στην Ουκρανία με την μαγειρική σύζευξη δυο πολιτισμών και οδηγό μας την Λουντμίλα Ονουφέρκο από το εστιατόριο Luda’s” (Πικάντικη Γωνιά) η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου αφιερώνει την επόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Ελαιόλαδο.
Στο ταξίδι μας αυτό και στην γνωριμία με τις αρετές και τις ιδιαιτερότητες του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, τη χρήση του στο φαγητό και το τί πρέπει να προσέχουμε θα μας οδηγήσει η φίλη της Λέσχης μας Ανίτα Ζάχου, Γεωπόνος – Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου.
Για αρχή θα δοκιμάσουμε κάποια ελαιόλαδα ακολουθώντας την διαδικασία που επιβάλει μια σωστή γευστική δοκιμή, ώστε στην πράξη να δούμε πως αναγνωρίζουμε τα θετικά χαρακτηριστικά ή τα τυχόν ελαττώματα που μπορεί να έχει ένα ελαιόλαδο και πότε αυτό χαρακτηρίζεται Εξαιρετικό Παρθένο. Στη συνέχεια θα δούμε πως το κάθε ελαιόλαδο με τα σγκεκριμένα χαρακτηριστικα το μπορεί να αναδείξει όχι ένα πιάτο με ένα απλό ή σύνθετο φαγητό.
Το αφιέρωμα θα κλείσει με κάποιες ιδιαίτερες -και μάλλον ασυνήθιστες για μας- χρήσεις του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου που δίνουν μια διαφορετική και εδιαφέρουσα γευστική άποψη σε κάποια εδέσματα
Με όποιον εδιαφέρεται για παραπάνω ενημέρωση θα δοκιμάσουμε στο τέλος κάποια επιπλέον βραβευμένα ελαιόλαδα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος!
Το ραντεβού μας ισχύει λοιπόν κανονικά και αυτή την Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα στο στέκι μας στην πλατεία Άνω Μεράς, πλάι στην “Κοινότητα”.
Είναι μια ακόμα σημαντική εκδήλωση και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη!
Υπενθυμίζουμε ότι μπαίνουμε πια στον τελευταίο μήνα πριν από τη μεγάλη μας εκδήλωση για την Τυροβολιά που θα γίνει από 3 έως τις 5 Μαΐου 2019 και βέβαια χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων μας για την καλύτερη διοργάνωσή της.
Έχοντας ήδη διοργανώσει 3 εκδηλώσεις με τον Γιάννη Καρβέλα σε συνεργασία με τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύλλογο Μυκονίων (Ερ.Ο.Σ.) χαιρόμαστε που η Ανίτα Ζάχου υπήρξε μαθήτριά του και σήμερα πλέον ζει μόνιμα κοντά μας στο νησί. Ο δρόμος του ποιοτικού ελαιολάδου στη Μύκονο θα είναι μακρύς αλλά θα έχει ενδιαφέρον να τον περπατήσουμε! (βλ. αφίσα από τη δεύτερη εκδήλωσή μας με τον Ερ.Ο.Σ. το 2015)


Related Posts

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα κουλούρι-έμβλημα της αγαπημένης μου Θεσσαλονίκης. Μαλακό, αφράτο, σουσαμένιο είναι το τέλειο σνακ!

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα πανάλαφρο κέικ, που μπορείτε να απολαύσετε σαν κύριο πιάτο μαζί με μια δροσερή, πράσινη σαλάτα.