Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ & ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ & ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ & ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 10
: 20 min
: 15 min
           
: 1 hr

Τέλεια ψωμάκια για πρωινό αλλά και για σάντουιτς για το σχολείο ή το γραφείο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και διαφορετικούς σπόρους για περισσότερο χρώμα και γεύση.

Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στην κουζινομηχανή με τον γάντζο, τα άλευρα, τη μαγιά, το νερό, το αλάτι και το μέλι. Δουλεύω τα υλικά για 10 λεπτά και προσθέτω το λιναρόσπορο και το σκληρό τυρί. Συνεχίζω να ζυμώνω για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 2 Σκεπάζω τον κάδο και αφήνω για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.
  • Βήμα 3 Kόβω τη ζύμη σε 10-12 κομμάτια και πλάθω ελαφρά σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνω για 10 λεπτά. Ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά.

Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.



Subscribe