destination taste!

Ψωμί γεμιστό με κατσικίσιο τυρί, ελιές και ντομάτα

Ψωμί γεμιστό με κατσικίσιο τυρί, ελιές και ντομάτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
35΄ 50΄ 2 ψωμιά 2 ώρες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αράχωβα (8/12/2013)
Υλικά Εκτέλεση
για τη ζύμη

  • 300 ml χλιαρό νερό
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 10 γρ. ξερή μαγιά
  • 60 γρ.  μαργαρίνη, λιωμένη
  • 250 γρ. γάλο φρέσκο
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

για τη γέμιση

  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 160 γρ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • 4 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Σε ένα λεκανάκι, αναμειγνύω 150 ml νερό με τη ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Ανακατεύω και αφήνω για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρίσει το μίγμα.
Προσθέτω την μαργαρίνη, το γάλα, το υπόλοιπο νερό, τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι καλά και τα μεταφέρω στο ζυμωτήριο του μίξερ. Αρχίζω να δουλεύω το μίγμα στο μίξερ ενώ προσθέτω σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να αποκτήσω μια μαλακή ζύμη.
Μαζεύω τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζω σε αλευρωμένο λεκανάκι και σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη. Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει για 1ώρα και 30 λεπτά.
Χτυπάω ελαφρά τη ζύμη να βγάλει τον αέρα και τη μοιράζω σε 2 ίσα μέρη. 
Ανοίγω το ένα κομμάτι ζύμης σε φύλλο 26 Χ 40 εκ.  
Αλείφω το φύλλο με τη σπιτική ντομάτα. Από τη πλευρά που είναι πιο φαρδιά και στο μισό του φύλλου πασπαλίζω με το κατσικίσιο, τις ελιές, τη ρίγανη. Σκεπάζω τη γέμιση με το άλλο μισό και κλείνω καλά. Πατάω καλά με τις παλάμες μου να εγκλωβίσω τη γέμιση και κόβω σε 10 ίσες λωρίδες. Ρουλάρω τις λωρίδες και τις τοποθετώ σε φόρμα του κέικ λαδωμένη. Αφήνω να φουσκώσει για κανένα μισάωρο σε ζεστό περιβάλλον και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Related Posts

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά.

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου φοράμε τα καλά μας ρούχα και οικογενειακώς πάμε στην εκκλησία. Η γιαγιά έπαιρνε «ως δώρο» από τον ιερέα, τα καλορίζικα, έλεγε ότι τα καλορίζικα φέρνουν ευλογία στο σπίτι και τα χρησιμοποιούσε και σαν φάρμακο γι’ αυτούς και τα ζώα τους. […]



Subscribe