Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 4
: 15 min
: 40 min

Το ψαρονέφρι αυτό αφενός ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, αφετέρου αφήνει να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και του τζίντζερ.

Υλικά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους των 2 εκ.
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ (ή 2 κοφτά κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένα ανάμεικτα μπαχαρικά (κύμινο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και κανέλα)
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το ψαρονέφρι, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά και συνεχίζω το σοτάρισμα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το κρέας να ροδίσει.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Πασπαλίζω με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 λεπτό και ρίχνω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Βήμα 4 Δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Σβήνω με 200 ml ζεστό νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Συνεχίζω το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα μια πυκνή σάλτσα.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως. Συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe