Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΙ

: 4
: 15 min
: 45 min

Είναι σημαντικό να μην χρειαστεί να προσθέσουμε νερό κατά το μαγείρεμα, για να διατηρήσουμε τον έντονα κρασάτο χαρακτήρα της σάλτσας. Γι αυτό, μαγειρεύουμε το φαγητό σε πολύ σιγανή φωτιά και με καλά κλεισμένη κατσαρόλα για να μην σωθεί το κρασί.

Υλικά
  • 3 μήλα κόκκινα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • ½ κουτ. σούπας τζίντζερ, σε σκόνη
  • 600 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. άσπρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια, χωρισμένα στις ρώγες τους και πλυμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεφλουδίζω τα μήλα, τα κόβω στα τέσσερα και αφαιρώ κουκούτσια και πυρήνες. Τα ραντίζω αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ψαρονέφρι, ολόκληρο, για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το κάρι και το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και χαμηλώνω τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά. Προσθέτω τα κομμένα μήλα και τα σταφύλια και μαγειρεύω για 5 λεπτά, μέχρι να μήλα να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος, ωστόσο καλό είναι να το αποφύγω για να μην χάσω την «κρασάτη» γεύση της σάλτσας.
  • Βήμα 4 Διαλύω το κορν φλάουρ σε 1/3 φλιτζ.
  • Βήμα 5 τσαγιού νερό και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω, μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Αφήνω το κρέας να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβω σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2 εκ. Τις μοιράζω σε πιάτα, προσθέτω τα μήλα και τα σταφύλια και περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πουρέ πατάτας ή καρότου.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe