Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ψαρονέφρι με μπλε τυρί Δανίας και λαχανικά

Ψαρονέφρι με μπλε τυρί Δανίας και λαχανικά
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
25´ 16´-18´ 2 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 16/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
Για το ψαρονέφρι

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
  • 8 αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • 8 αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα

Για τα λαχανικά

  • 4 baby πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • ¼ σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. ζωμό λαχανικών

Για την σάλτσα

  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 100 ml γάλα
  • 100 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36%
  • Αλάτι & πιπέρι
Για τα φιλέτα: Σε ένα μπολ βάζουμε το μπλε τυρί Δανίας & τα αποξηραμένα φρούτα.
Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος, έτσι ώστε να ανοίξουν σαν βιβλίο. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση με το μπλε τυρί.
Κλείνουμε τα φιλέτα και τα δένουμε με μαγειρικό σπάγκο.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά τα φιλέτα και τα θωρακίζουμε στο τηγάνι.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 16-18 λεπτά.Για τα λαχανικά: Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το χυμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρουν και να καραμελώσουν.

Για τη σάλτσα: Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα: Αφού βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 3-4 λεπτά και τα κόβουμε σε 4-5 φέτες. Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα με τα λαχανικά και τη σάλτσα.


Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe