Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα και λιαστές ντομάτες

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα και λιαστές ντομάτες
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 40΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Ηράκλειο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 800 – 850 γρ. ψαρονέφρι (ανάλογα με το μέγεθός τους θα χρειαστείτε 2 – 3 κομμάτια)
    1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (στεγνές, και όχι από βαζάκι με λάδι), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 3 – 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζ. τσαγιού (600 ml) ζωμός λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ανοίγω τα ψαρονέφρια και τα ισιώνω πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με ρίγανη. Στο κέντρο κάθε φιλέτου, κατά μήκος τους, μοιράζω τα μπαστουνάκια γραβιέρας και τις λωρίδες λιαστής ντομάτας. Τυλίγω τα φιλέτα σε μακριά ρολά και τα δένω με σπάγγο μαγειρικής.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική και σοτάρω τα ρολά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα προσεκτικά. Βγάζω τα ρολά σε ένα πιάτο και ρίχνω στο το τηγάνι το κρεμμύδι για να σοταριστεί. Επαναφέρω τα ρολά και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί τα αλκοόλ και προσθέτω το ζωμό λαχανικών. Τον αφήνω να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω το σκεύος και μαγειρεύω τα ρολά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω τη μουστάρδα, τα 100 γρ. γραβιέρα και ανακατεύω, μέχρι η σάλτσα να δέσει.