Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Χόρτα γιαχνιστά με ξερή μυζήθρα

Χόρτα γιαχνιστά με ξερή μυζήθρα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 40΄ 35΄  4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στην Ορεινή Αρκαδία!
Υλικά Εκτέλεση
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1½ κιλό χόρτα (χόρτα εποχής, άγρια και καλλιεργημένα), καθαρισμένα καλά στεγνωμένα -θα μείνει περίπου 1 κιλό καθαρό βάρος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 200 γρ. ξερή μυζήθρα κομμένη σε φλούδες
  • 2-3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι, λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνω μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζω τα χόρτα σκέτα. Αλατοπιπερώνω για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αχνίζω για 8-10 για να πέσει ο όγκος τους.
Τα ραντίζω με το ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά.
Ρίχνω στην κατσαρόλα τις ντομάτες και ανακατεύω. Μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω τις φλούδες από τη ξερή μυζήθρα και αποσύρω από τη φωτιά. Περιχύνω με τη κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι, λεμόνι και σερβίρω αμέσως .

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe