40΄ | 35΄ | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα… στην Ορεινή Αρκαδία! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Ζεσταίνω μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζω τα χόρτα σκέτα. Αλατοπιπερώνω για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αχνίζω για 8-10 για να πέσει ο όγκος τους. Τα ραντίζω με το ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά. Ρίχνω στην κατσαρόλα τις ντομάτες και ανακατεύω. Μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τις φλούδες από τη ξερή μυζήθρα και αποσύρω από τη φωτιά. Περιχύνω με τη κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι, λεμόνι και σερβίρω αμέσως . |