destination taste!

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: Για 1 ταψί 30-32 εκ.
: 1 hr
           
: 1 hr
Υλικά
  • 4½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) χλιαρό νερό
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) ελαιόλαδο για τη ζύμη + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω και το αλάτι, κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνω εκεί το νερό, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το γιαούρτι. Ανακατεύω όλα τα υλικά με το χέρι μου, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξω ζύμη. Τη ζυμώνω με τις γροθιές μου μέσα στο μπολ για 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Αν βγει πολύ υγρή ή λασπώδης και κολλάει στα χέρια, ρίχνω λίγο αλεύρι, αν προκύψει πολύ στεγνή, προσθέτω λίγο χλιαρό νερό.
  • Βήμα 2 Τη χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια, τα τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τα αφήνω για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βήμα 3 Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγω το ένα κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο, με διάμετρο περίπου 10 εκ., μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (το φύλλο αυτό θα καλύψει τον πυθμένα του ταψιού και οι άκρες του θα εξέχουν από τα τοιχώματα). Μετά, ανοίγω το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο ίδια με τη διάμετρο του ταψιού (το φύλλο αυτό θα καλύψει τη γέμιση). Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.

ΨΩΜΙ ΜΕ ΔΙΚΟΚΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΔΙΚΟΚΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Ένα αφράτο ψωμάκι με μοναδικό δίκοκκο αλεύρι και γιαούρτι. Δεν χρειάζεται φούσκωμα και αυτό μας επιτρέπει, να έχουμε γρήγορα, ένα νόστιμο ψωμί!