destination taste!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

: 1 κιλό
: 1 hr
           
: 72 hr

Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας τις χυλοπίτες. Η νοστιμιά τους είναι απίστευτη.

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Με ένα πιρούνι χτυπάω τα αβγά με το αλάτι σε ένα μπολ. Σε μια μεγάλη λεκάνη ή σε βαθύ ταψί ρίχνω το αλεύρι και το μίγμα των αβγών, προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και ζυμώνω, ώσπου να αποκτήσω μια ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
  • Βήμα 2 Χωρίζω τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τα πλάθω σε 6 μπαλίτσες. Λαδώνω τα χέρια μου με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια λαδώνω τις μπαλίτσες ζύμης. Τις αφήνω να «ξεκουραστούν» για περίπου 1 ώρα.
  • Βήμα 3 Παίρνω τον πλάστη και ανοίγω λεπτά φύλλα. Τα σκεπάζω με μια βαμβακερή πετσέτα για να μην στεγνώσουν.
  • Βήμα 4 Διπλώνω τα φύλλα στη μέση και μετά τα ξαναδιπλώνω. Τα κόβω σε λωρίδες πάχους 8 εκατοστών. Κόβω κάθε λωρίδα σε ψιλά λωριδάκια, επάνω σε καθαρή και στεγνή επιφάνεια και τα αφήνω σε ξηρό μέρος για 2-3 ημέρες να στεγνώσουν.
  • Βήμα 5 Μαζεύω τα λωριδάκια και τα φιλάω σε μεγάλα γυάλινα βάζα ή σε βαμβακερές σακούλες (ή σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες).

Related Posts

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

Το ροκφόρ κάνει όλη τη… νόστιμη δουλειά στο φαγητό αυτό με την ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση του και την κρεμώδη υφή του. Προσοχή στο αλάτι: Ρίξτε μικρή ποσότητα γιατί το ροκφόρ (ή όποιο άλλο μπλε τυρί χρησιμοποιήσετε) είναι αλμυρό.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Η στάκα είναι ένα παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης που όταν το χρησιμοποιώ είμαι σίγουρη ότι θα έχει την τέλεια γεύση. Θα την βρείτε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.



Dina’s Daily RecipesΠικάντικο ρολό κοτόπουλο, γεμιστό με πιπεριές

Dina’s Daily RecipesΡύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο