destination taste!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ
χυλοπίτες

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 6-8
: 30 min
: 35 min

Οι χυλοπίτες με μπλε τυρί δανίας, εορταστικό φαγητό για πολύ κόσμο. Φτιάξτε το για ένα γιορτινό τραπέζι ή και για κυριακάτικο κάλεσμα με φίλους.

Υλικά
  • 350 γρ. χυλοπίτες Βελούχι ΗΛΙΟΣ
  • 200 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζω τις χυλοπίτες al dente. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβω τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  • Βήμα 2 Τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρω στο μπολ με τα μυρωδικά. Ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω απαλά μέχρι να λιώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη και βαθιά φόρμα.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με το σύρμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 5 Θρυμματίζω τα 100 γρ. μπλε τυρί και το ρίχνω μαζί με τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, στο μπολ με τις χυλοπίτες και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 6 Αδειάζω τις χυλοπίτες μέσα στη φόρμα. Σκορπίζω το υπόλοιπο μπλε τυρί σε μεγάλα κομμάτια και περιχύνω με την κρέμα. Πασπαλίζω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνω στο φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

Το ψωμί χωρίς γλουτένη φημολογείται ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Λογικό… αφού η γλουτένη που περιέχει το κανονικό αλεύρι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του ψωμιού, δίνει στη ζύμη ελαστικότητα και βοηθάει στο φούσκωμα! Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει αν […]