Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

: 4
: 1 hr
           
: 30 min

Πικάντικο χούμους που ταιριάζει με ουζομεζέδες. Χρειάζεται λίγη προσοχή στο αλάτι γιατί η κάππαρη είναι πάντα αλμυρή. Δεν αλατίζουμε σε κανένα στάδιο αλλά μόνο στο τέλος και αφού δοκιμάσουμε.

Υλικά
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα στο νερό για 12 ώρες
  • 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο ολόκληρο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη, στραγγισμένη & ξαλμυρισμένη
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • Λίγη κάππαρη για το σερβίρισμα
  • Λίγο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στραγγίζω τα ρεβίθια από το νερό που μουλιάζουν και πασπαλίζω με τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Βάζω τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τα μεταφέρω σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό, προσθέτω τη δάφνη και το ολόκληρο κρεμμύδι και τα βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνω, και πετάω τη δάφνη.
  • Βήμα 2 Καθαρίζω τα αβοκάντο και πετάω το κουκούτσι τους. Τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβίθια με το κρεμμύδι τους, τα αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι και μεταφέρω το χούμους σε ένα μπολ. Σκορπίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κάππαρη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.

Related Posts

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ

Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα!



Subscribe