15´ | 2 ώρες + 15´ | 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
[email protected] με την Ντίνα – 9/12/2017 | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα λαχανικά (πατάτες, γλυκοπατάτα, κολοκύθα, κρεμμύδια) τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε στο κέντρο το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και σκορπίζουμε τριγύρω τα λαχανικά, τα δαμάσκηνα και το σκόρδο. Βάζουμε στο μούλτι την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι και την γούστερ σος. Περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνουμε στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει ζουμερό το κρέας. |