Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Χοιρινό μπούτι με χειμωνιάτικα λαχανικά

Χοιρινό μπούτι με χειμωνιάτικα λαχανικά
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15´ 2 ώρες + 15´ 6 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 9/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 150 γρ. κολοκύθα
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 σκόρδο
  • 150 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Condito
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι & Πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε τα λαχανικά (πατάτες, γλυκοπατάτα, κολοκύθα, κρεμμύδια) τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε στο κέντρο το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και σκορπίζουμε τριγύρω τα λαχανικά, τα δαμάσκηνα και το σκόρδο.
Βάζουμε στο μούλτι την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι και την γούστερ σος.
Περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνουμε στους 150°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να γίνει ζουμερό το κρέας.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Το αλάτι είναι παντού και κυρίως στα έτοιμα, προπαρασκευασμένα φαγητά. Συνήθως είναι κρυμμένο, και δεν γνωρίζουμε πόσο αλάτι καταναλώνουμε καθημερινά (μερικές φορές, προσθέτουμε αλάτι πριν καν δοκιμάσουμε το φαγητό). Άρα, μιλάμε για υπερκατανάλωση αλατιού. Δυστυχώς, πρέπει πρώτα να πάει κάτι στραβά, για να αποφασίσουμε να […]



Subscribe