Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Χοιρινό με κυδώνια και αποξηραμένα σύκα

Χοιρινό με κυδώνια και αποξηραμένα σύκα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 1 ώρα + 30΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 2/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό χοιρινό (από μπούτι), κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 8-10 γαρύφαλλα
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 5 κυδώνια καθαρισμένα (κρατάμε τις φλούδες και τα κουκούτσια)
  • 10 αποξηραμένα σύκα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι & πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και κρατάμε τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, στην άκρη. Κόβουμε τα κυδώνια σε κυδωνάτες φέτες και βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Σε μια σοτέζα βάζουμε τα 50 γρ. βούτυρο, το ελαιόλαδο, 2 γαρύφαλλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 1 ξυλάκι κανέλα, και λίγο πιπέρι. Μόλις ζεσταθούν και μοσχομυρίσουν τα αρώματα ρίχνουμε τις μερίδες του κρέατος και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σε ένα κομμάτι τούλι, βάζουμε τις φλούδες των κυδωνιών, τα κουκούτσια και τα μπαχαρικά (1 ξύλο κανέλα, 2-3 γαρύφαλλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο) και τα δένουμε με ένα σπάγκο. Τοποθετούμε το δεματάκι με τα μπαχαρικά ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Σε ένα δεύτερο σκεύος, τοποθετούμε τα κυδώνια σε μονή στρώση, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και 2-3 γαρύφαλα. Αφήνουμε να καραμελώσουν τα κυδώνια και προσθέτουμε τα σύκα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα κυδώνια να μαγειρευτούν για 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα κυδώνια και τα σύκα με μια τρυπητή κουτάλα, επάνω από τα κομμάτια του χοιρινού και προσθέτω και τα ζουμάκια της κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ακόμα.

Related Posts

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

Ένα ρομαντικό δείπνο, είναι αυτό που οι περισσότεροι θέλουν να απολαύσουν το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου. Ευκαιρία για φλερτ με το έτερον ήμισυ με πολλά αφροδισιακά και άκρως ερωτικά μαγειρέματα. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε ένα ρομαντικό εστιατόριο, αλλά… δεν υπάρχει τίποτα πιο ερωτικό, από το να […]

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ-ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ-ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

Γρήγορα και πεντανόστιμα κοπανάκια «τυλιγμένα» σε πικάντικη σάλτσα bbq. Συνοδέψτε τα με μια παγωμένη μπύρα ή γιατί όχι και με ένα ωραίο λευκό κρασί.



Subscribe