Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Χοιρινό με κυδώνια και αποξηραμένα σύκα

Χοιρινό με κυδώνια και αποξηραμένα σύκα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 1 ώρα + 30΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 2/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 1½ κιλό χοιρινό (από μπούτι), κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 8-10 γαρύφαλλα
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 5 κυδώνια καθαρισμένα (κρατάμε τις φλούδες και τα κουκούτσια)
  • 10 αποξηραμένα σύκα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • αλάτι & πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και κρατάμε τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, στην άκρη. Κόβουμε τα κυδώνια σε κυδωνάτες φέτες και βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Σε μια σοτέζα βάζουμε τα 50 γρ. βούτυρο, το ελαιόλαδο, 2 γαρύφαλλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, 1 ξυλάκι κανέλα, και λίγο πιπέρι. Μόλις ζεσταθούν και μοσχομυρίσουν τα αρώματα ρίχνουμε τις μερίδες του κρέατος και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Σε ένα κομμάτι τούλι, βάζουμε τις φλούδες των κυδωνιών, τα κουκούτσια και τα μπαχαρικά (1 ξύλο κανέλα, 2-3 γαρύφαλλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο) και τα δένουμε με ένα σπάγκο. Τοποθετούμε το δεματάκι με τα μπαχαρικά ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Σε ένα δεύτερο σκεύος, τοποθετούμε τα κυδώνια σε μονή στρώση, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και 2-3 γαρύφαλα. Αφήνουμε να καραμελώσουν τα κυδώνια και προσθέτουμε τα σύκα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα κυδώνια να μαγειρευτούν για 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα κυδώνια και τα σύκα με μια τρυπητή κουτάλα, επάνω από τα κομμάτια του χοιρινού και προσθέτω και τα ζουμάκια της κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ακόμα.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]