Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

χοιρινό λεμονάτο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 1 hr 30 min

Κλασσικό comfort πιάτο αυτό το χοιρινό λεμονάτο με ξυνούτσικη γεύση και ριγανάτο άρωμα. Η μπύρα κάνει τη σάλτσα ακόμα πιο νόστιμη και μεθυστική. Αν στο τέλος του μαγειρέματος, θέλετε μια πιο «δεμένη» σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό.

Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ρίχνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζω λίγα λίγα κομμάτια κρέατος. Τα αφήνω να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 2 Ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τα καρότα (φέτες και τριμμένο) και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με την μπύρα. Προσθέτω τη μουστάρδα, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί για 1.30 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Βήμα 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και ανακινώ να ανακατευτούν με τη σάλτσα. Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω να βράσουν για 1 λεπτό.
  • Βήμα 4 Σερβίρω το χοιρινό λεμονάτο με πατατούλες τηγανητές ή με αφράτο πουρέ.

Related Posts

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΜΠΟΥΤΙΑ ΠΑΠΙΑΣ

Η πάπια έχει ένα τρυφερό και μαλακό κρέας, το οποίο απαιτεί αργό ψήσιμο. Διαλέγετε πάντα, φρέσκα μπούτια πάπιας για να τα ψήσετε στο φούρνο, στην κατσαρόλα ή ακόμα και σε ένα λαχταριστό μπάρμπεκιου. Αν θέλετε να τηγανίσετε τα μπούτια στο τηγάνι, επιλέξτε τα κονφί. Θα […]

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]