Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 1 hr 30 min

Κλασσικό comfort πιάτο με ξυνούτσικη γεύση και ριγανάτο άρωμα. Η μπύρα κάνει τη σάλτσα ακόμα πιο νόστιμη και μεθυστική. Αν στο τέλος του μαγειρέματος, θέλετε μια πιο «δεμένη» σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό.

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 4 καρότα, κομμένα σε χοντρά φετάκια
  • 1 καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, σκόνη
  • 330 ml μπύρα
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ρίχνω το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζω λίγα λίγα κομμάτια κρέατος. Τα αφήνω να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 2 Ρίχνω στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρω για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τα καρότα (φέτες και τριμμένο) και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνω με την μπύρα. Προσθέτω τη μουστάρδα, το ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί για 1.30 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Βήμα 3 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και ανακινώ να ανακατευτούν με τη σάλτσα. Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω να βράσουν για 1 λεπτό.
  • Βήμα 4 Σερβίρω το λεμονάτο με πατατούλες τηγανητές ή με αφράτο πουρέ.

Related Posts

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.