Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Χοιρινές μπριζόλες με λούζα πανέ στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με λούζα πανέ στο φούρνο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15´ 35´ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Σύρο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
  • 4 λεπτές φέτες λούζα
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα 
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα βαλσάμικο με σύκο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα μπαγιάτικο ψωμί
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ βάζω το λιωμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, το βιτάμ με το βούτυρο, την κρέμα βαλσάμικο με σύκο, το 1 κουτ. γλυκού πάπρικα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Σε ένα πιάτο αναμειγνύω τα ψίχουλα ψωμιού, το μαϊντανό και το 1 κουτ. γλυκού πάπρικα.
Με ένα μυτερό μαχαίρι, δημιουργώ μια «τσέπη» στο χοντρό μέρος της κάθε μπριζόλας και εκεί βάζω από 1 φέτα λούζα. Τις αλείφω καλά με το μείγμα της μουστάρδας και τις πανάρω με το μίγμα του ψωμιού.
Στρώνω σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ τις παναρισμένες μπριζόλες.
Τις ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 35 λεπτά.
Τις σερβίρω ραντίζοντάς τες με λίγη κρέμα βαλσαμικού με σύκο και με ολόκληρες ψητές πατάτες.

Related Posts

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

Η κλασική πάστα φλώρα είναι από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές γλυκές γεύσεις.

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!