Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

: 4
: 30 min
: 25 min
           
: 2 hr

Τα σουβλάκια αυτά ετοιμάζονται και στο γκριλ. Τα μαρινάρουμε κανονικά, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές και τα ψήνουμε πρώτα σε δυνατή φωτιά, για 5 λεπτά και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, για άλλα 20 - 25 λεπτά. Δεν θα ροδίσουν τόσο όσο στο ψήσιμο στα κάρβουνα αλλά με τακτικά γυρίσματα και λίγη προσοχή θα γίνουν αφράτα, ζουμερά και πολύ νόστιμα!

Υλικά
  • Για τα σουβλάκια
  • 800 γρ. χοιρινό κρέας (ζητάμε από τον κρεοπώλη ανάμεικτα κομμάτια από μπούτι και λαιμό) κομμένα σε κύβους των 2½ - 3 εκ.2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι μπαχαριού
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη)
  • Για τη σάλτσα bbq με μουστάρδα
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι με μέλι
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά (ή καπνιστή)
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Μαρινάρισμα: Σε ένα βαθύ μπολ βάζω όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύω πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύω καλά με τα χέρια για να καλυφθεί το κρέας με το μείγμα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες. Τα τελευταία 30 λεπτά του μαριναρίσματος μπορείτε να προσθέσετε και τα λαχανικά.
  • Βήμα 2 Σάλτσα bbq: Ανακατεύω καλά τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνω κατά μέρος (όχι στο ψυγείο), μέχρι να σερβίρω.
  • Βήμα 3 Σουβλάκια: Ετοιμάζω μέτρια προς δυνατή θράκα στην ψησταριά με κάρβουνα (ή προθερμαίνω την ψησταριά γκαζιού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή).
  • Βήμα 4 Βγάζω το μπολ με το κρέας από το ψυγείο, στραγγίζω τα κομμάτια του χοιρινού και τα λαχανικά και τα σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 5 Περνάω το χοιρινό σε 8 – 10 σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά, περνώντας εναλλάξ και κομμάτια λαχανικών. Τα αλείφω με λίγο λάδι από όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνω.
  • Βήμα 6 Αλείφω με λίγο λάδι την καυτή σχάρα και αραδιάζω τα σουβλάκια σε σημείο της θράκας με πολύ υψηλή θερμοκρασία (συνήθως στο κέντρο). Εκεί τα ψήνω για 4 – 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια-δυο φορές, με προσοχή. Μετά «σπάω» λίγο τη θράκα, δηλαδή αραιώνω κάπως τα κάρβουνα για να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία τους ή μεταφέρω τα σουβλάκια δεξιά και αριστερά στη σχάρα όπου η φωτιά είναι χαμηλότερη. Τα ψήνω για 15 – 18 λεπτά περίπου, με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν όμορφα εξωτερικά και να ψηθεί καλά το εσωτερικό τους. Για να δω αν είναι έτοιμα, κόβω ένα κομμάτι κρέατος και αν είναι έστω και λίγο ροζ συνεχίζω το ψήσιμο για ελάχιστα λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 7 Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά και συνοδεύω με τη σάλτσα bbq.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χυλοπίτες της επιλογής μας: χωριάτικες με αυγά ή απλές, μακριές ή κοντές. Σε κάθε περίπτωση πάντως ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού όταν μαγειρέψουμε το κρέας και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe