Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 6
: 15 min
: 10 min
           
: 12 hr

Τα τέλεια σουβλάκια για παρέα και κρασάκι. Το ιδανικό είναι να τα συνοδέψετε με πίτες και μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα εποχής.

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, νοστιμίζοντας με αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω να μαριναριστούν για 12  ώρες στο ψυγείο αφού φυσικά σκεπάσω το μπολ με πλαστική μεμβράνη.
  • Βήμα 2 Περνάω τα κομμάτια του χοιρινού και των λαχανικών εναλλάξ σε μεταλλικές ή σε ξύλινες σούβλες. Τα ψήνω στη σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου για 8-10 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά με λίγο  χυμό λεμονιού.