ΧΟΙΡΙΝΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Αν σας αρέσουν τα αποξηραμένα φρούτα, μπορείτε να προσθέσετε εκτός από δαμάσκηνα και βερίκοκα, κράνμπερις ή χουρμάδες.
Υλικά
- 4 φέτες από χοιρινό μπούτι, χωρίς το κόκαλο, πάχους 1 - 1½ εκ. η καθεμία
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από σπόρια και μεμβράνες και κομμένες την καθεμία κατά μήκος στη μέση
- 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, σε λάδι), στραγγισμένες, ολόκληρες
- 200 γρ. σκληρό λευκό κατσικίσιο τυρί, κομμένο πρώτα σε φέτες πάχους 1 εκ. και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια του 1 εκ.
- 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη
- 3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) κονιάκ
- 1 φλιτζάνι (200 ml) λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλιτζ. τσαγιού ξερά δαμάσκηνα, ολόκληρα, χωρίς κουκούτσια
- 1 φλιτζ. τσαγιού ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, τα οποία θα ψιλοκόψετε
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Απλώνω τις φέτες χοιρινού σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής και τις αλείφω με τη μουστάρδα. Πάνω σε κάθε φέτα βάζω από 1 μακρύ κομμάτι πιπεριάς, 2 – 3 λιαστές ντομάτες και 2 – 3 μπαστουνάκια φέτας. Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπίπερο και τυλίγω κάθε φέτα σε ρολό, περικλείοντας τα υλικά και τα στερεώνω με οδοντογλυφίδες.
- Βήμα 2 Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρω τα ρολάκια (με προσοχή, για να μη χαλάσουν), σε δυνατή φωτιά, για περίπου 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό, ώσπου να μαραθούν. Σβήνω με το κονιάκ και το κρασί και τα αφήνω για 2 λεπτά να εξατμιστούν. Μετά ρίχνω 2 φλιτζάνια (400 ml) ζεστό νερό, τα ντοματάκια και τα δαμάσκηνα.
- Βήμα 3 Μόλις το υγρό πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 45 λεπτά, μέχρι τα ρολάκια να μαραθούν.
- Βήμα 4 Σερβίρω τα ρολάκια σε πιάτα (αφού βγάλω τις οδοντογλυφίδες) και τα περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
- Βήμα 5 Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.