Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

: 6
: 10 min
: 1 hr
           
: 1 hr

Αυτά τα παϊδάκι θα τα ζητήσετε ως κορτεζίνες ή spare ribs. Είναι οι άκρες από τα χοιρινά παϊδάκια, τις οποίες θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τις χωρίσει μία προς μία.

Υλικά
  • 2 κιλά άκρες από χοιρινά παϊδάκια
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδας, κατά προτίμηση με κόκκους
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ξερός κόλιανδρο, χονδροκοπανισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού χοντροαλεσμένα ανάμεικτα πιπέρια (στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε μείγματα χρωματιστών πιπεριών σε βαζάκια-μύλους, που θα σας διευκολύνουν ιδιαίτερα)
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μέλι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας και το βαλσαμικό ξίδι και προσθέτω τα παϊδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου για να βραχούν καλά τα παϊδάκια με το μείγμα, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου ή μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα.
  • Βήμα 3 Σε ένα βαθύ πιάτο βάζω το κόλιανδρο, τα πιπέρια και το τζίντζερ και νοστιμίζω με αλάτι. Τα ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Παίρνω ένα-ένα τα παϊδάκια, τα τινάζω ελαφρώς από τη μαρινάδα και, χωρίς να τα σκουπίσω, τα περνάω από το μείγμα μπαχαρικών. Απλώνω τα παϊδάκια στο ταψί, σε μονή στρώση και τα ψήνω για 20 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180 C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν και σκουρόχρωμη και τραγανή κρούστα (όχι όμως να καούν γιατί στεγνώνουν και πικρίζουν). Στο διάστημα αυτό το κρέας τους θα έχει μελώσει και το λίπος θα γίνει τραγανό και απολαυστικό. Τα σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

10 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Είναι ωραία να μαγειρεύουμε ή να φτιάχνουμε γλυκά στο σπίτι, αλλά σίγουρα απαιτεί αρκετό από το χρόνο μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σας αποκαλύψω μερικά μυστικά μου για να μειώσετε χρόνο και κόπο στην κουζίνα. Πάρτε χαρτί , μολύβι… ξεκινάμε! Ζεστός φούρνος… Λιωμένο βούτυρο […]



Subscribe