Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ

ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ

ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ

: 8
: 20 min
: 10 min

Οι χιονούλες είναι το τέλειο γλυκάκι για τις γιορτές. Μικρό και αφράτο με πεντανόστιμη κρέμα και εξωτικό ινδοκάρυδο. Αν δεν έχετε χρόνο για την κρέμα, μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • Για την κρέμα
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50 ml γάλα, ζεστό
  • 3 φύλλα ζελατίνης (6 γρ.)
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Για την επικάλυψη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2-4 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καρύδα τριμμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κρέμα: Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω να μαλακώσουν. Στύβω καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνω στο ζεστό γάλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτω τις διαλυμένες ζελατίνες με το γάλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω καλά. Τέλος, προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύω απαλά. Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Για τη ζύμη: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βάζω στην κουζινομηχανή το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και το γάλα και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτω το μισό αλεύρι, χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθεί στα υλικά και σταματάω το μίξερ. Ρίχνω το υπόλοπο αλεύρι και ανακατεύω με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
  • Βήμα 3 Χωρίζω τη ζύμη σε 16 ίσα κομμάτια και πλάθω σε στρογγυλές μπάλες. Τις τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους. Πιέζω ελαφρά με την παλάμη μου ώστε να ισιώσει η κάτω μεριά της κάθε μπαλίτσας αλλά να μη χαθεί η επάνω στρογγυλή όψη.
  • Βήμα 4 Ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζω από το φούρνο και μεταφέρω τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 5 Για την συναρμολόγηση και την επικάλυψη: Αναποδογυρίζω τα μισά μπισκότα και απλώνω με μια γερή δόση κρέμα. Καλύπτω με τα άλλα μισά μπισκότα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 6 Σε ένα μπολ βάζω την κοσκινισμένη άχνη και προσθέτω 2-4 κουταλιές γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, σφιχτή κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζω την τριμμένη καρύδα.
  • Βήμα 7 Παίρνω ένα «σάντουιτς» και το βουτάω στην ζαχαρόκρεμα μέχρι να καλυφθεί καλά. Κατόπιν το μεταφέρω στο μπολ με το ινδοκάρυδο και το ρολάρω μέχρι να καλυφθεί καλά. Βάζω τις χιονούλες σε μια πιατέλα και τις αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρω.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

ΚΕΪΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Κέικ μήλου με ιδιαίτερη υφή, αφού το τυρί κρέμα το κάνει να είναι υδαρό και ντελικάτο. Το κουκουνάρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με όποιο ξηρό καρπό θέλετε. Αμύγδαλα, φουντούκια, φυστίκια Αιγίνης…

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.