Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ

: 4
: 20 min
: 1 hr 20 min

Από τις πιο χορταστικές σούπες του χειμώνα. Εγώ συνήθως, χρησιμοποιώ ένα μικρό ζυμαρικό όπως είναι το κουσκουσάκι. Εσείς όμως, μπορείτε να ρίξετε κριθαράκι, ρύζι ή τραχανά. Όλα, δένουν απόλυτα!

Υλικά
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι ή χτένι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μοσχαρίσιο κόκαλο, κομμένο σε 3-4 κομμάτια (ζητήσετε το από το χασάπη σας ο οποίος διαθέτει τροχό και μπορεί να το κόψει)
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καρότο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε χοντρά καρέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρά καρέ
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά κεδροκούκουτσα (τα βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουταλάκι ολόκληρους σπόρους μαύρο πιπέρι
  • 5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 2 λίτρα νερό και ρίχνω το κρέας και τα κόκκαλα. ‘Οταν το νερό πάρει βράση, αρχίζω να ξαφρίζω τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σταματήσει. Αφήνω το κρέας να βράσει για 40 λεπτά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το κουσκουσάκι, ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 4 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω σε βαθιά πιάτα.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe