Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 8
: 5 min
: 30 min

Ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου, παραδοσιακά γλυκά. Συνδυάζοντάς τον με μια σάλτσα ταχίνι αλλά και με κόκκινα φρούτα, φτιάχνω ένα γλύκισμα μοντέρνο και πεντανόστιμο που θα αγαπήσετε πολύ.

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 5 -6 γαρύφαλλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 450 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • Για τη σάλτσα ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας ταχίνι με μέλι
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλλα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα ταχίνι: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Προσθέτω σταδιακά2-3 κουταλιές νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Βήμα 2 Για τον χαλβά: Ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι η ζάχαρη, το μέλι, το νερό και η φλούδα του πορτοκαλιού. Προσθέτω τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτω τα κόκκινα φρούτα. Μόλις μαλακώσουν αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά. Αφαιρώ τα κόκκινα φρούτα με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάω χωριστά. Σουρώνω το σιρόπι από τα μπαχάρια και ετοιμάζω το χαλβά.
  • Βήμα 3 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το σπορέλαιο, προσθέτω το σιμιγδάλι και αφήνω να καβουρντιστεί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν το σιμιγδάλι ροδίσει προσθέτω το σιρόπι. Η προσθήκη πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή γιατί το μίγμα μπορεί να πιτσιλίσει και να σας κάψει. Ανακατεύω το μίγμα διαρκώς μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να φουσκώσει. Προσθέτω και τα κόκκινα φρούτα.
  • Βήμα 4 Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του σκεύους.  Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και ύστερα με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνω το χαλβά κατά μέρος για 15 λεπτά. Μεταφέρω το χαλβά σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει εντελώς τον ξεφορμάρω σε πιατέλα. Σερβίρω ραντίζοντας με σάλτσα ταχίνι.

Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες.



Subscribe