destination taste!

ΧΑΛΒΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ, ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ, ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ, ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ

: 12
: 30 min
           
: 6 hr

Ένας χαλβάς διαφορετικός από τους άλλους… Δροσερός, σοκολατένιος, σκέτη απόλαυση!

Υλικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη
  • Για το σερβίρισμα
  • τριμμένη σοκολάτα
  • σιρόπι σοκολάτας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύω το μίγμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
  • Βήμα 2 Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω το κονιάκ ή το λικέρ και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Βήμα 3 Παίρνω ένα ταψάκι για μάφινς και βάζω σε κάθε θέση του ένα χάρτινο φορμάκι για μάφινς.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το μίγμα του χαλβά, ισιώνω την επιφάνεια τους και σκεπάζω όλο το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει ο χαλβάς.
  • Βήμα 5 Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρω τον χαλβά και αφαιρώ την χάρτινη θήκη. Στολίζω με τα τρίμματα και το σιρόπι σοκολάτας και σερβίρω.

Related Posts

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ & ΔΥΟΣΜΟΣ

Είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι των καλοκαιρινών μυρωδικών. Σχεδόν όλα τα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής -και όχι μόνο- κουζίνας χαρακτηρίζονται από την ευωδιά αυτών των μυρωδικών. Εδώ θα σας δώσω μια-δυο διαφορετικές πρωτότυπες, ασυνήθιστες ιδέες για να τα απολαύσετε στο έπακρο! Βασιλικός • Φτιάχνω μια σαλάτα […]

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Εύκολα cupcakes βανίλιας που κρύβουν μέσα τους μια ολόκληρη, ζουμερή φράουλα. Οι σταγόνες σοκολάτας είναι προαιρετικές αλλά το φρόστινγκ φράουλας απαραίτητο.



Subscribe