Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΦΩΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 12
: 40 min
: 20 min

Μία ντελικάτη μους γιαουρτιού συνοδεύει το τραγανό φύλλο καταϊφι. Εκτός από το σιρόπι πορτοκαλιού που σας προτείνω, μπορείτε να το σερβίρετε με ένα σιρόπι φράουλας ή γλυκό βύσσινο.

Υλικά
  • Για τις «φωλιές»
  • 1 πακέτο κανταΐφι (θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, μαζί με τα διάφορα φύλλα ζύμης)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • Για τη μους γιαουρτιού
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (είναι η κρέμες γάλακτος με 0% λιπαρά που θα βρείτε συνήθως σε συσκευασία πλαστικού μπουκαλιού, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, δίπλα στις κλασικές κρέμες)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για το σιρόπι πορτοκαλιού
  • 1 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 νεροπότηρο (300 ml) νερό
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά πορτοκάλια, ζεματισμένο για 5 λεπτά σε νερό που κοχλάζει και καλά στραγγισμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Για το σερβίρισμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • 12 φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
  • λίγα βύσσινα από γλυκό κουταλιού
  • λίγες καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις φωλιές: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Ανοίγω το κανταΐφι με τα δάχτυλά μου ώστε ξεχωρίσουν οι ίνες όσο γίνεται και να γίνει αράτο και αραιό. Το χωρίζω σε 12 ίσα μέρη. Παίρνω 12 μικρά μπολάκια (ή 12 φλιτζάνια τσαγιού) και τα τοποθετώ αναποδογυρισμένα σε ένα μεγάλο ταψί. Καλύπτω κάθε μπολάκι (ή φλιτζάνι) με ισάριθμα μέρη κανταϊφιού, εφαρμόζοντας και πιέζοντας τις ίνες καλά σε κάθε μπολ. Με ένα φαρδύ πινέλο αλείφω τα κανταΐφια, για να κολλήσουν πάνω στα μπολάκια. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω τα κανταΐφια για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Βήμα 3 Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι πορτοκαλιού: Βάζω όλα τα υλικά του σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζω για 7 – 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 4 Μόλις ψηθούν τα κανταϊφια τα αφαιρώ με προσοχή από τα μπολ ή τα φλιτζάνια όπου ψήθηκαν, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα «φωλιάς» και τα βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο, με το άνοιγμα προς τα πάνω. Περιχύνω τις «φωλιές» με σιρόπι, αφήνοντας κατά μέρος μερικές κουταλιές, για το σερβίρισμα. Τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Για τη μους γιαουρτιού: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) χτυπάω τη φυτική κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το γιαούρτι, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Βήμα 6 Γεμίζω τις «φωλιές» με τη μους γιαουρτιού και σκορπίζω πάνω τους τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλω, μοιράζω και τις κομμένες φράουλες ή τα βύσσινα ή τα καραμελωμένα πορτοκάλια σε κάθε μους. Περιχύνω με λίγο σιρόπι πορτοκαλιού που είχα αφήσει κατά μέρος και σερβίρω.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια εμπειρίας έχουμε στην κουζίνα. Υπάρχουν λάθη που κάνουμε, είτε γιατί κάποιος μας το είπε, είτε γιατί έτσι μας το έμαθε η μαμά ή η γιαγιά. Δεν είναι αργά να μάθουμε πως μερικά πράγματα δεν είναι σωστά και πρέπει να τα […]