Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΙ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΙ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΙ

: 4
: 30 min
: 40 min

Είναι το πλέον οικονομικό μέρος του κοτόπουλου και από τα πιο νόστιμα, ιδιαίτερα όταν τα μαρινάρουμε ή τα πανάρουμε με σουσάμι που τους ταιριάζει ιδιαίτερα.

Υλικά
  • 1½ κιλό φτερούγες (θα τις αγοράσετε συσκευασμένες σε δισκάκια ή θα τις αγοράσετε με το κιλό από το κρεοπωλείο – τις ζητάτε και ως «πλατάρια»)
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • Για τη σάλτσα κάρι
  • 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ, απαλό
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα κάρι: Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Βήμα 2 Για τις φτερούγες: Πλένω και σκουπίζω καλά τις φτερούγες. Με ένα μαχαίρι κόβω τις άκρες τους και κρατάω το μέρος με το ψαχνό. Οσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάω στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τα αυγά με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζω το καβουρδισμένο σουσάμι.
  • Βήμα 5 Αλείφω με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί.
  • Βήμα 6 Περνάω τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι. Τις απλώνω στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
  • Βήμα 7 Τις σερβίρω ζεστές και τις συνοδεύω με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!