Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ-ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ-ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ-ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BBQ

: 4
: 5 min
: 30 min
           
: 1 hr

Γρήγορα και πεντανόστιμα κοπανάκια «τυλιγμένα» σε πικάντικη σάλτσα bbq. Συνοδέψτε τα με μια παγωμένη μπύρα ή γιατί όχι και με ένα ωραίο λευκό κρασί.

Υλικά
  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 200 γρ. σάλτσα bbq, Condito + 200 γρ. επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι, σκόνη ή μπούκοβο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαυροσούσαμο
  • αλάτι θαλασσινό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τις φτερούγες και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
  • Βήμα 2 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τις φτερούγες στις αρθρώσεις σε 3 κομμάτια. Κρατάω τις άκρες για να τις χρησιμοποιήσω σε ζωμούς. Κρατάω τα μεσαία κομμάτια σε ένα μπολ.
  • Βήμα 3 Ξεκινάω τη διαδικασία με τα πάνω κομμάτια. Κάνω μια μικρή τομή με με τη μύτη του μαχαιριού ώστε να φανεί το κόκαλο και σπρώχνω το κρέας προς τη μια μεριά ώστε να απογυμνώσω το κόκαλο και να μοιάζει με μικρό κοπανάκι.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη σάλτσα bbq, το ελαιόλαδο, το τζίντερ, το μέλι, την πάπρικα, το τσίλι και το αλάτι. Ρίχνω μέσα τα κοπανάκια αλλά και το πάνω κομμάτια που έχω κρατήσει στην άκρη και σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Αν έχω χρόνο μπορεί να τα αφήσω μέχρι και 2 ώρες.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με αλουμινόχαρτο ένα ταψάκι.
  • Βήμα 6 Αδειάζω τα δύο σουσάμια σε ένα ταψί. Βγάζω τα κοτοπουλάκια από τη μαρινάδα, τα πανάρω στα δύο σουσάμια και τα τοποθετώ στο ταψί. Ψήνω για 25´-30´ λεπτά φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος να τα γυρίσω 1-2 φορές για να ροδίσουν παντού.
  • Βήμα 7 Σερβίρω τα κοπανάκια μαζί με σάλτσα bbq.

Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα ωραίο συνοδευτικό για το πιάτο αυτό είναι το άγριο ρύζι που μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ανακατεύω με πιλάφι. Ένα άλλο εξαιρετικό συνοδευτικό είναι η πολέντα.