Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

: 6
: 20 min

Το λικέρ μαστίχας, εκτός από πολύ αρωματικό είναι ιδιαίτερα χωνευτικό. Ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιούμε όποια φρούτα βρίσκουμε και μας αρέσουν, π.χ. το καλοκαίρι θα βάλουμε πεπόνι, κεράσια, φράουλες, ροδάκινα και βερίκοκα. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το σιρόπι από την προηγούμενη ημέρα, για να κερδίσουμε χρόνο, και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Υλικά
  • Για το σιρόπι
  • 150 ml νερό
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα από φρέσκο δυόσμο ή μέντα (σε φυτώρια), κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • φλούδα από 2 ακέρωτα και βιολογικά ποροκάλια, σε φαρδιές λωρίδες (παίρνουμε μόνο το πορτοκαλί μέρος, το οποίο κόβουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
  • Για τη σαλάτα
  • 2 ζουμερά πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους, κομμένες στη μέση
  • 1 μήλο, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 2 αχλάδια, καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μέτρια κομμένες φέτες από ανανά κονσέρβας
  • 200 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν. Βράζω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ μαστίχας, τα φύλλα δυόσμου και τις φλούδες πορτοκαλιού. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο για όμορφη εμφάνιση, βάζω τα κομμένα φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύω με προσοχή, κατά προτίμηση με τα χέρια για να μην διαλυθούν τα κομμάτια των φρούτων.
  • Βήμα 3 Σουρώνω το κρύο σιρόπι και περιχύνω τη σαλάτα. Ανακατεύω με προσοχή και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe