Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

: 4
: 20 min
: 30 min

Για ωραία εμφάνιση, κόβουμε τη σάρκα του καρπουζιού και του πεπονιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μικρές ολοστρόγγυλες μπάλες.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 μακριές φέτες καρπούζι, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μικρούς κύβους ή σε μικρές μπάλες με το ειδικό σκουπ
  • 1 μέτριο γλυκό πεπόνι, κομμένο στη μέση, καθαρισμένο από ίνες και σπόρια και κομμένο σε μικρούς κύβους ή σε μικρές μπάλες με το ειδικό σκουπ
  • τα φύλλα από 1 κλαράκι φρέσκια μέντα (ή δυόσμου, που θα βρούμε στα φυτώρια)
  • 2 – 3 κουτ. γλυκού έτοιμη γρανίτα λεμόνι, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά και προσθέτω τα γαρίφαλα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
  • Βήμα 2 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα (ή σε ατομικά μπολ) βάζω τα κομμάτια (ή τις μπαλίτσες) από καρπούζι και πεπόνι. Ψιλοκόβω τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και τα ρίχνω στη σαλατιέρα. Ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 3 Σουρώνω το κρύο σιρόπι, περιχύνω τη φρουτοσαλάτα και ανακατεύω απαλά. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.
  • Βήμα 4 Σκορπίζω με το κουτάλι τη γρανίτα λεμονιού και σερβίρω αμέσως.