Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΡΑΟΥΛΟΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΟΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΦΡΑΟΥΛΟΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

: 15-20
: 15 min

Με τις πρώτες φράουλες της Άνοιξης φτιάχνω μικρά γλυφιτζουράκια που αρέσουν όχι μόνο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους. Είναι το τέλειο γλυκάκι για πάρτι που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ εντυπωσιακό.

Υλικά
  • 15-20 φράουλες, πλυμένες (κρατάμε το πράσινο κοτσανάκι τους)
  • 30 ml ΜΕΤΑΧΑ (προαιρετικά)
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο
  • 300 γρ. σοκολάτα λευκή
  • μικρά ξυλάκια για σουβλάκια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αν τα γλυφιτζούρια πρόκειται να τα σερβίρω σε μεγάλους βάζω το ΜΕΤΑΧΑ σε ένα μπολ και μαρινάρω τις φράουλες για 15-20 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν.
  • Βήμα 2 Βάζω τις δύο σοκολάτες σε δύο διαφορετικά γυάλινα μπολ και τις λιώνω σε μπεν μαρί. Βάζω δηλαδή, μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, χαμηλώνω την ένταση για να μη κοχλάζει το νερό και προσαρμόζω το μπολ με τη σοκολάτα στα χείλη της κατσαρόλα, φροντίζοντας ώστε η βάση του μπολ να μην αγγίζει το νερό. Πρέπει να λιώσει η σοκολάτα με τον ατμό που δημιουργείται.
  • Βήμα 3 Βγάζω τις φράουλες από το ΜΕΤΑΧΑ και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Καρφώνω την κάθε μια φράουλα σε ένα ξυλάκι και βουτάω τις μισές στην μαύρη σοκολάτα για να τις καλύψει λίγο πάνω από τη μέση και τις άλλες μισές στη λευκή σοκολάτα. Αφήνω τις φράουλες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα, βουτάω τις μεν μαύρες, στη λευκή σοκολάτα, τις δε λευκές στη μαύρη σοκολάτα. Τις αφήνω πάλι στη λαμαρίνα να στερεοποιηθούν και τις προσφέρω.

Related Posts

Το καινούριο ‘After Midnight Rate’ του ξενοδοχείου St.George Lycabettus και οι προτάσεις του Νοεμβρίου!

Το καινούριο ‘After Midnight Rate’ του ξενοδοχείου St.George Lycabettus και οι προτάσεις του Νοεμβρίου!

Don’t Drink and Drive, Check-in After midnight! Όταν το σπίτι σας φαίνεται μακριά μετά από την έξοδό σας στο κέντρο, υπάρχει λύση ! Το καινούριο ‘check-in after midnight rate’ στο ξενοδοχείο St.George Lycabettus. Ένα ειδικό πιο οικονομικό rate για όσους θέλουν να κάνουν check in […]

ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

«Σταγόνες» σοκολάτας βρίσκω συσκευασμένες στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Φτιάχνω και μόνη μου ως εξής: βάζω 125 γρ. (1 πλάκα) κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα μπίτερ (πάνω από 68% κακάο) στο ψυγείο για να σφίξει λίγο…