Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 8-10
: 20 min
: 50 min

Μια συνταγή σκέτη αμαρτία! Για να δυναμώσετε τη γεύση του φουντουκιού, φροντίστε να τα ψήσετε για λίγο μέχρι να βγάλουν το έλαιό τους. Αδειάστε τα σε μια πετσέτα και τρίψτε τα για να φύγει η φλούδα τους. Μετά μπορείτε να τα τρίψετε σε πούδρα.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης για τάρτες
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φουντοκόψιχα σε πούδρα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Σταδιακά προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάω το μίγμα. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι και την φουντοκόψιχα.
  • Βήμα 2 Αλείφω το ταψάκι με λίγο βούτυρο και στρώνω την σφολιάτα, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει λίγο. Αδειάζω μέσα το μίγμα και το στρώνω με ένα κουτάλι. Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα «βυθίζω» μέσα στο μίγμα. Ψήνω στους 180°C για 45 με 50 λεπτά. Σερβίρω τη πίτα ζεστή και τη πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.

Related Posts

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.