Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 12-14
: 20 min
: 20 min
           
: 2 hr

Ιταλικό ψωμί, που προσφέρεται σαν σνακ και μπορεί να στολιστεί με ότι λαχανικό έχετε στο ψυγείο. Είναι η «μητέρα» της σημερινής γνωστής μας πίτσας και μπορεί να την φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 350 γρ. αλεύρι κίτρινο, Μύλοι Δάκου
  • 460 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι (8-9 γρ.) μαγιά ξηρή
  • 60 + 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Λαχανικά και μυρωδικά για την επιφάνεια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στο μισό χλιαρό νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα 2 άλευρα.
  • Βήμα 2 Βάζω το μείγμα στον κάδο του μίξερ και προσαρμόζω τον γάντζο. Ρίχνω 1 φλιτζάνι από το αλεύρι και ξεκινάω σε χαμηλή ταχύτητα να ανακατεύω τα υλικά. Προσθέτω τα 60 γρ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο αλεύρι. Αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το υπόλοιπο χλιαρό νερό δουλεύοντας πάντα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής, αρκετά μαλακή ζύμη.
  • Βήμα 3 Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο (από τα 100 γρ.) ένα μπολ και μεταφέρω εκεί τη ζύμη. Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και την αφήνω για 1-1½ ώρα να φουσκώσει.
  • Βήμα 4 Αλείφω με αρκετό από το ελαιόλαδο ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30×40 εκ. Βάζω λίγο από το ελαιόλαδο στα χέρια μου και τραβάω τη ζύμη από το μπολ στο ταψί. Αρχίζω να τραβάω τη ζύμη, βουτώντας πάντα τα χέρια στο ελαιόλαδο μέχρι να απλωθεί η ζύμη και να καλύψει όλο το ταψί. Πιέζω λίγο με τα δάχτυλά μου, δημιουργώντας μικρές λακούβες στην επιφάνεια της ζύμης στις οποίες θα υπάρχει αρκετό ελαιόλαδο.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Πασπαλίζω με το χοντρό αλάτι και αφήνω τη ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει ξανά.
  • Βήμα 6 Διακοσμώ την επιφάνεια με λαχανικά, βότανα, ελιές ή αλλαντικά δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Αλείφω με αρκετό ελαιόλαδο τα λαχανικά για να μην καούν στο φούρνο και ψήνω για 20-25 λεπτά.


Related Posts

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία σαλάτα που χαρακτηρίζεται από πληθώρα και ποικιλία θρεπτικών συστατικών! Βιταμίνες του συμπλέγματος Β για ισχυρό νευρικό σύστημα και βελτιωμένο μεταβολισμό, πρωτεΐνες υψηλές βιολογικής αξίας για ανθεκτικούς μυς και φυτικές ίνες για σωστή εντερική λειτουργία!

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΑΪΜ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΛΑΪΜ

Μια ονειρεμένη τούρτα, με αφράτη βουτυρόκρεμα. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τα αρώματα. Ταιριάζουν όλα τα εσπεριδοειδή… πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, κίτρο, μανταρίνι…