Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 6
: 30 min
: 30 min
           
: 4 hr

Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή, με τραγανά κερασάκια γλασέ στη ζύμη και ολόφρεσκα στην επιφάνεια. Ό,τι πρέπει για πρωινό (δεν είναι πολύ γλυκιά), ιδανική για παιδιά αλλά και για το απογευματινό καφεδάκι.

Υλικά
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2¼ κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2¼ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελάχιστο αλάτι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού κερασάκια γλασέ (πωλούνται σε μικρά κουτάκια, στα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στον κάδο του μίξερ πάγκου βάζω το νερό και τη μαγιά, ανακατεύω με ένα πιρούνι για να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ. Τα δουλεύω με το εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη, μέτρια ζύμη, όχι πολύ μαλακή. Τη μεταφέρω σε ένα μπολ, το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό σημείο, για 2½ – 3 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά, ζυμώνω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να ξεφουσκώσει και με τον πλάστη την ανοίγω σε ένα ορθογώνιο φύλλο με πάχος 2 εκ.
  • Βήμα 2 Στρώνω με λαδόκολλα ένα ορθογώνιο μέτριο ταψί, απλώνω εκεί το φύλλο μου, βάζω το ταψί σε μια μεγάλη, καθαρή σακούλα (π.χ. του σούπερ μάρκετ), τη δένω καλά και την αφήνω σε ένα ζεστό σημείο για άλλη 1 ώρα, μέχρι και πάλι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βγάζω το ταψί από τη σακούλα και με το δάχτυλό μου κάνω παντού στη ζύμη λακκουβίτσες. Σε καθεμία βάζω από ένα κομμάτι κεράσι. Πασπαλίζω τη φοκάτσια με την κρυσταλλική ζάχαρη και την ψήνω για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να ζαρώσουν τα κεράσια.

Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Κατεψυγμένα αλιεύματα: οι πρωταγωνιστές της Σαρακοστής

Τα αλιεύματα με πρωταγωνιστές τα μαλάκια και τα οστρακόδερμα αποτελούν τον επίτιμο καλεσμένο του σαρακοστιανού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας αλλά και τη βασική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας κατά τη διάρκεια της νηστείας. Τις περισσότερες φορές μάλιστα η φρεσκοκατεψυγμένη έκδοση των αλιευμάτων αποτελεί και την […]



Subscribe