Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Φλωμάρια με κιμά λουκάνικου στο φούρνο

Φλωμάρια με κιμά λουκάνικου στο φούρνο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 30΄ 4-6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων γεύσεις στη Λήμνο.
Υλικά Εκτέλεση
  • 500 γρ. Φλωμάρια ή κάποιο άλλο ζυμαρικό (χυλοπίτες, λαζάνια, παπαρδέλες…)
  • 500 γρ. λουκάνικα χοιρινά και μοσχαρίσιο με πράσα ή με ότι άλλο επιθυμείτε
  • 400 γρ. σπιτική ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (διατηρημένες στο λάδι)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, χοντροτριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αφαιρώ από τα λουκάνικα τις μεμβράνες και τα ψιλοκόβω σαν κιμά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω νερό και μέσα διαλύω το σπιτικό ζωμό λαχανικών. Μόλις κοχλάσει το νερό ρίχνω τα φλωμάρια και τα βράζω αλ ντέντε.
Παράλληλα παίρνω ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή ένα γουόκ και καβουρντίζω το κιμά λουκάνικου. Μόλις αρχίσει να κολλάει στο τηγάνι ανακατεύω με ξύλινη σπάτουλα και προσθέτω το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και πασπαλίζω με το αλεύρι ,τη ντομάτα και 2-3 κουτάλες ζωμό από τη κατσαρόλα που βράζουν τα φλωμάρια Αφήνω τη σάλτσα να δέσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και αποσύρω από τη φωτιά. Παίρνω τα φλωμάρια από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτω στη σάλτσα στο βαθύ τηγάνι. Ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μείγμα σε ταψί φούρνου και πασπαλίζω με τα τριμμένα τυριά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε αμέσως.