Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4-6
: 30 min
: 30 min

[email protected] με την Ντίνα 17/2/2018

Υλικά
  • 350 γρ. φιογκάκια Μάκβελ
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς αβγό Condito
  • 500 γρ. ντοματάκια, ολόκληρα σε κονσέρβα
  • 70 γρ. πετιμέζι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί Arla Havarti
  • 150 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα φιογκάκια al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και σουρώνω τα φιογκάκια.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  • Βήμα 4 Ρίχνουμε στην σοτέζα τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα σοταρισμένα πράσα, τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  • Βήμα 5 Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί τα μισά βρασμένα φιογκάκια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φιογκάκια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά (regato και mozzarella) και σκεπάζουμε με τις φέτες Havarti.
  • Βήμα 7 Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

Η απώλεια βάρους είναι μία δύσκολη υπόθεση, ιδίως όταν ό δείκτης της ζυγαριάς δεν ξεκολλάει. Ωστόσο, προτού απογοητευτείτε και παρατήσετε την προσπάθειά σας ελέγξτε τον παρακάτω δεκάλογο: 1. Είστε συστηματική με την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών; Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας […]