destination taste!

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

: 4-6
: 30 min
: 30 min

[email protected] με την Ντίνα 17/2/2018

Υλικά
  • 350 γρ. φιογκάκια Μάκβελ
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς αβγό Condito
  • 500 γρ. ντοματάκια, ολόκληρα σε κονσέρβα
  • 70 γρ. πετιμέζι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί Arla Havarti
  • 150 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα φιογκάκια al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και σουρώνω τα φιογκάκια.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν καλά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
  • Βήμα 4 Ρίχνουμε στην σοτέζα τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα σοταρισμένα πράσα, τα ντοματάκια μαζί με το χυμό τους, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
  • Βήμα 5 Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί τα μισά βρασμένα φιογκάκια και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα του κιμά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φιογκάκια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά (regato και mozzarella) και σκεπάζουμε με τις φέτες Havarti.
  • Βήμα 7 Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά.

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου φοράμε τα καλά μας ρούχα και οικογενειακώς πάμε στην εκκλησία. Η γιαγιά έπαιρνε «ως δώρο» από τον ιερέα, τα καλορίζικα, έλεγε ότι τα καλορίζικα φέρνουν ευλογία στο σπίτι και τα χρησιμοποιούσε και σαν φάρμακο γι’ αυτούς και τα ζώα τους. […]



Subscribe