Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Φιλέτο κοτόπουλου στο χαρτί με λιαστές ντομάτες και ελιές

Φιλέτο κοτόπουλου στο χαρτί με λιαστές ντομάτες και ελιές
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 1 ώρα 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στα Ιωάννινα.
Υλικά Εκτέλεση
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.)
  • 10 – 12 ελιές Καλαμών (ή άλλες μαύρες ελιές της αρεσκείας μας), χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα απαλή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας μίγμα για κοτόπουλο + λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα των φιλέτων (θα το βρείτε σε όλα τα super market)
  • 3-4 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και με ένα μαχαιράκι αφαιρώ τα κομμάτια ορατού λίπους από τις άκρες τους. Χτυπάω τα φιλέτα με ένα χονδρό πλάστη (ή με ένα βαρύ γουδοχέρι), για να μαλακώσουν και να λεπτύνουν λίγο και τα αλατοπιπερώνω καλά.
Σε ένα μπολ βάζω τη μουστάρδα, την κέτσαπ, τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το μίγμα για κοτόπουλο και το δυόσμο και ανακατεύω καλά.
Κόβω οχτώ μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζω επάνω στον πάγκο της κουζίνας 2 κομμάτια χαρτί σταυρωτά, λαδώνω λίγο και στρώνω 4-5 φέτες πατάτας.
Αλείφω ένα φιλέτο κοτόπουλο με το μίγμα της μουστάρδας και το τοποθετώ επάνω στις πατάτες. Πασπαλίζω με λίγες ελιές και λίγες λιαστές ντομάτες. Κλείνω τα χαρτιά ψησίματος σε πουγκί και τα δένω με σπάγγο.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζω τα πουγκιά σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω τα πακέτα για 5 λεπτά για να «ξεκουραστούν» τα φιλέτα και τα μοιράζω σε πιάτα, για να ανοίξει ο καθένας το πακέτο στο πιάτο του ώστε να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί από το εσωτερικό τους.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe