15´ | 25´-30´ | 4 μερίδες | 1 ώρα | [printfriendly] |
[email protected] με την Ντίνα – 6/1/2018 | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τους φασουλοκεφτέδες
Για το πανάρισμα
|
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους γίγαντες, την πατάτα και το σκόρδο και πιέζουμε με ένα πρες πουρέ ή με ένα πηρούνι για να λιώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σέλερι, το αυγό, τον μαϊντανό και το lurpak soft, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα πλατύ μπολ τα δύο αυγά, και σε ένα πιάτο το σουσάμι. Πλάθουμε τους φασουλοκεφτέδες και τους πανάρουμε, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο σουσάμι. Τους τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. |