Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Φασουλοκεφτέδες φούρνου

Φασουλοκεφτέδες φούρνου
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15´ 25´-30´ 4 μερίδες 1 ώρα [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 6/1/2018
Υλικά Εκτέλεση
Για τους φασουλοκεφτέδες

  • 250 γρ. γίγαντες, καλά βρασμένους
  • 1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη
  • 1 αβγό
  • 4 κουτ. σούπας Lurpak soft με μειωμένα λιπαρά
  • 6 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, βρασμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι & πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Για το πανάρισμα

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους γίγαντες, την πατάτα και το σκόρδο και πιέζουμε με ένα πρες πουρέ ή με ένα πηρούνι για να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σέλερι, το αυγό, τον μαϊντανό και το lurpak soft, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά για να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα πλατύ μπολ τα δύο αυγά, και σε ένα πιάτο το σουσάμι.
Πλάθουμε τους φασουλοκεφτέδες και τους πανάρουμε, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στο σουσάμι.
Τους τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.