Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΦΑΣΟΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΑΣΟΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΦΑΣΟΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

: 12-14
: 1 hr
: 50 min

Παραδοσιακή η φασολόπιτα στη Μακεδονία αλλά με το κεμπάπι Φλώρινας παίρνει άλλη διάσταση. Χορταστική και πεντανόστιμη είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.

Υλικά
  • Για την πίτα
  • 500 γρ. χωριάτικο φύλλο Ζύμη Ψαχνών
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση φασολιών
  • 500 γρ. γίγαντες Ωμέγα, μουλιασμένοι για 12 ώρες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. ρεγκάτο Arla, τριμμένο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδα σκόρδο, κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση με κεμπάπ
  • 20-24 κεμπάπια Μπέλλης
  • 10-12 φέτες Havarti Arla, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 250 ml γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Σουσάμι
  • Μαυροσούσαμο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση:Βάζω τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους σουρώνω και τους κρατάω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Βήμα 3 Κρατάω σε ένα μπολ τους μισούς γίγαντες και τους υπόλοιπους τους πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και προσθέτω τον μαϊντανό. Προσθέτω και τους ολόκληρους γίγαντες και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και προσθέτω το ρεγκάτο.
  • Βήμα 4 Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύω το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο και αλείφω καλά ένα μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί.
  • Βήμα 5 Στρώνω ένα χωριάτικο φύλλο στον πάγκο και το βουτυρώνω καλά. Με ένα κουτάλι παίρνω από το μείγμα τον φασολιών και φτιάχνω ένα μακρύ «κορδόνι» στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και το τοποθετώ στο ταψί.
  • Βήμα 6 Απλώνω στον πάγκο ένα ακόμη φύλλο χωριάτικο και το βουτυρώνω. Βάζω στην άκρη του φύλλου (από την μακριά πλευρά) 3 φέτες Havarti και επάνω τοποθετώ μια σειρά κεμπάπια. Τυλίγω το φύλλο σε μακρύ ρολό και και το βάζω στο ταψί δίπλα από το πρώτο ρολό. Συνεχίζω φτιάχνοντας ρολά με τις δύο γεμίσεις και τα τοποθετώ εναλλάξ μέσα στο ταψί μέχρι να το γεμίσω.
  • Βήμα 7 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και αδειάζω το μείγμα στο ταψί βρέχοντας καλά τα ρολά. Πασπαλίζω με λευκό σουσάμι όσα ρολά έχουν γέμιση φασολιών και με μαυροσούσαμο, όσα ρολά έχουν γέμιση κεμπάπ.
  • Βήμα 8 Ψήνω την πίτα για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

14 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Το αλάτι είναι παντού και κυρίως στα έτοιμα, προπαρασκευασμένα φαγητά. Συνήθως είναι κρυμμένο, και δεν γνωρίζουμε πόσο αλάτι καταναλώνουμε καθημερινά (μερικές φορές, προσθέτουμε αλάτι πριν καν δοκιμάσουμε το φαγητό). Άρα, μιλάμε για υπερκατανάλωση αλατιού. Δυστυχώς, πρέπει πρώτα να πάει κάτι στραβά, για να αποφασίσουμε να […]

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.



Subscribe